Vrei sa-ti cumperi un papagal? Iata cum trebuie sa-l hranesti

26 aprilie 2015 | Autor: | Posted in Animale de companie

Fiecare dintre noi isi doreste la un momentdat un animal de companie care sa ne inveseleasca atunci cand avem zile mai stresante. In timp ce foarte multi opteaza pentru pisici sau caini, exista insa numeroase persoane care opteaza pentru un papagal din pricina faptului ca acestia sunt mult mai usor de intretinut si mai mult decat atat nu lasa par care poate fi extrem de daunator, mai ales pentru persoanele sensibile.

Pentru ca oricine isi doreste ca animalul de companie sa aiba o viata cat mai lunga si sanatoasa, va trebui sa aducem in discutie atat hrana cat si modalitatea de hranire avand in vedere ca acestea sunt aspectele care influenteaza cel mai fregvent sanatatea acestora. Petsmag, magazinul online cu mancare pentru pasari, ne da cateva sfaturi atat cu pricire la hrana acestora cat si la modalitatea de hranire.

Un aspect important de retinut despre papagali este ca acestia nu vor manca niciodata ceea ce nu le place, acest lucru scazand in mod considerabil ca pasarea sa consume diverse alimente care pentru ele pot fi nocive. Acest lucru insa poate duce la aparitia malnutritiei daca nu pricviti cu mare atentie ce anume mananca si mai ales ce cantitate.

La fel ca si in cazul celorlalte animale, pentru a creste si dezvolta corespunzator, un papagal are nevoie de o hrana echilibrata formata din intregul aport de nutrienti. In general, mancarea papagalilor este compusa din fructe, legume si seminte variate pe care le poti achizitiona de la magazinele de specialitate avand in vedere ca acestea contin intregul aport nutritional. Pentru a fi cat mai pe placul lor,este recomandat sa realizati tot soiul de amestecuri de astfel de seminte.

Hrana pasari – Petsmag.ro

Modalitatea de hranire este de asemenea importanta. Astfel, in general un papagal se hraneste de aproximativ 2-3 ori pe zi. Pentru a evita ca acesta sa sufere de o malnutritie, va fi necesar sa supravegheati, cel putin la inceput pana ajungeti la cantitatea optima. Cel ma isimplu mod prin care puteti ajunge la aceasta hrana optima este prin observarea cantitatii de hrana care ramane in recipient.

Daca ramane multa inseamna ca este prea multa, daca nu ma iramane deloc este pre putina. Repetati acest proces pana se ajunge la cantitatea optima.

Apa este de asemenea esentiala pentru sanatatea acestuia. Va fi necesar sa schimbati apa in fiecare zi pentru a avea acces mereu la apa proaspata. In sezonul cald insa veti fi nevoit sa o schimbati de cel putin doua ori pe zi.

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns