Vrei sa devii mai bun la fotbal de masa? Iata cateva ponturi utile

25 februarie 2020 | Autor: | Posted in Sport

Esti pasionat de fotbal de masa si vrei sa devii in fiecare zi mai bun? Iata ce ar trebui sa faci pentru a-ti atinge obiectivele.

Inainte de toate, primul sfat menit sa te aduca cu un pas mai aproape de indeplinirea visului tau este bineinteles previzibil. Cumpara-ti o masa de fotbal pentru acasa. De ce sa faci asta? In primul rand, pentru ca, pentru o investitie nu foarte mare, te poti bucura ani de-a randul de o astfel de masa. Poti exersa oricand si oricat vrei, poti invita prietenii la tine si sa organizezi un adevarat campionat, etc. Posibilitatile sunt nelimitate.

Ai grija doar, atunci cand faci achizitia, ca masa sa fie de calitate, jucatorii stabili si bine echilibrati si ca ai suficient spatiu in casa pentru a o amplasa, dar si pentru a te misca in voie in jurul ei.

Odata ce vei avea propria masa de fotbal, iata ce ar trebui sa faci:

1. Exerseaza servirea

In loc sa servesti direct adversarului, afla ca ai posibilitatea sa iti servesti tie insuti. Asta insemna ca vei trimite mingea catre mijlocasul tau, astfel incat sa ai un mai bun control asupra jocului. Servind direct adversarului risti ca acesta sa riposteze rapid, sa te ia prin surprindere si sa primesti gol.

Asadar, in loc sa te concentrezi prea mult asupra trimiterii mingii in poarta, exerseaza-ti abilitatile de servire si rotire a mingii, astfel incat sa ai un mai bun control al acesteia.

3. Exerseaza sutul

Dupa ce ai inceput sa stapanesti arta servirii, poti incepe sa-ti exersezi si abilitatile de a suta. Si dificultatea in executia acestei miscari e reprezentata de manevrarea manerelor. Cu cat le tii mai starns, cu atat iti va fi mai greu sa le eliberezi si sa sutezi atunci cand e cazul. Pentru rezultate mult mai bune, foloseste o priza lejera si joaca relaxat. Cu timpul iti vei dezvolta si aceste abilitati.

4. Joaca cat mai des

Fie ca esti acasa ori la birou, daca ai la indemana o masa de fotbal, nu ezita sa o folosesti cat mai des. Cu cat joci mai mult, cu atat vei capata mai multa dexteritate, vei invata noi miscari si modalitati de a „fenta” adversarul.

In final trebuie sa mentionez si un aspect ce nu tine neaparat de calitatile tale de jucator, dar care iti poate influenta jocul intr-o oarecare masura, si anume intretinerea mesei de fotbal. Cu cat aceasta este mai ingrijita si intr-o stare cat mai buna, cu atat te vei putea bucura de un joc cat mai bun.

Ce trebuie sa faci pentru a te putea bucura cat mai mult de masa ta de fotbal? In primul rand, evita manevrarea ei brutala, lubrifiaza si sterge periodic de praf tijele. Apoi, poti folosi un spray cu silicon sau orice alta substanta pentru lubrifiere, iar praful poate fi sters cu o carpa moale. De asemenea, ai grija ca in timpul operatiunilor de curatare sa manevrezi cu grija jucatorii si sa nu ii muti prea des de-a lungul tijei.

Autor:

This author has published 10 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns