Vreau sa vand Bitcoin

12 septembrie 2017 | Autor: | Posted in Cumparaturi online

Vreau sa vand Bitcoin: Ce trebuie sa fac?

Pentru a vinde Bitcoin primul pas este acela de a gasi un cumparator de incredere. La fel cum se intampla in cazul oricarui bun de valoare, si Bitcoin are cautare pe piete specifice sau in Exchange-uri.

Daca doresti sa cumperi sau sa vinzi moneda BTC, atunci trebuie sa ajungi intr-un astfel de loc, sa iti gasesti cumparatorul si sa faci tranzactia.

Suna destul de simplu si, in realitate, este simplu si nu prea. Daca tranzactionarea in sine este foarte simpla si rapida, dificultatile pot aparea in gasirea unui partener de incredere, mai ales pentru ca este vorba de manipularea de valuta FIAT, adica de bani obisnuiti, pe care trebuie sa ii primesti in schimbul unitatilor tale Bitcoin.

Exista mai multe posibilitati pentru a vinde bitcoini, fiecare dintre acestea avand avantajele si dezavantajele sale.

Cea mai buna si mai sigura metoda este aceea de a apela la un exchange bitcoin.

Acesta este o casa de schimb valutar asemanatoare cu cea clasica, avand insa particularitatea ca functioneaza numai in online si este specializata pe convertirea bitcoinilor in valuta FIAT sau invers, din lei, euro sau dolari in BTC. Aceste platforme sunt foarte sigure si ofera numeroase garantii, avand ca metoda de plata acceptata transferul bancar. Vanzatorul va stii in orice moment ce suma trebuie sa primeasca in schimbul unitatilor sale Bitcoin, suma pentru care isi va da acordul.

Vanzarea de bitcoini catre persoane fizice, fie ca aceasta tranzactie se face pe o piata de schimb sau fata in fata, are dezavantajul ca cele doua parti nu se cunosc si nu se pot oferi garantii. In plus, si metodele de plata in valuta clasica sunt mult mai limitate in acest caz. Plata cu bani cash este o metoda destul de sigura, dezavantajul fiind acela ca cele doua persoane trebuie sa se intalneasca fata in fata, ceea ce poate fi mai dificil daca locuiesc in orase diferite si la distante mari. In plus, fiind in general vorba de sume destul de mari, poate fi riscant sa se deplaseze cineva cu bani asupra sa.

ATM-urile speciale Bitcoin sunt si ele o optiune de vanzare, insa acestea solicita incarcarea sau scanarea actului de identitate a utilizatorului si chiar fotografierea acestuia in timpul tranzactiei pentru a se confirma identitatea, astfel ca toate datele personale ale acestuia sunt incarcate intr-un server despre care nu se stiu foarte multe informatii. Daca alegeti sa optati pentru utilizarea acestor ATM-uri, este indicat sa verificati cu rigurozitate cine il gestioneaza si cum este acesta protejat.

Autor:

Bitcoin-Shop.ro este un exchange online de bitcoin, locul in care cei interesati pot schimba leii in noua moneda sau pot vinde bitcoinii in valuta clasica. Tranzactiile au loc numai intre un utilizator si platforma in sine, si nu catre o alta persoana din exterior.

This author has published 4 articles so far.

Lasă un răspuns