Tradiţii bizare de revelion în lume

31 octombrie 2016 | Autor: | Posted in Societate

Atâtea popoare, atâtea obiceiuri. În timp ce majoritatea tradiţiilor de revelion din lume sunt destul de banale, există însă şi unele obiceiuri bizare şi chiar periculoase.

În Italia, la Napoli mai exact, Noul An este sărbătorit într-un mod pe cât de special, pe atât de periculos. Tradiţia locală spune că, de revelion, toată lumea trebuie să arunce pe geam obiecte vechi, ce simbolizează anul care tocmai a trecut. Din păcate, printre obiectele ce zboară pe fereastră se numără şi vase sau chiar obiecte de mobilier vechi, astfel încât trecătorii nu sunt deloc în siguranţă în noaptea dintre ani. De altfel, acesta este principalul motiv pentru care această tradiţie a început să dispară din Napoli.

O altă tradiţie bizară vine din Germania rurală. Aceasta spune ca, în noaptea de revelion, mesenii să ia şira peştelui mâncat la masă şi s-o strecoare în geantă, ca să aibă noroc de bani în noul an. Totodată, în regiunea Westfalia există obiceiul ca la miezul nopţii toată familia să bea, pe rând, din acelaşi pahar de şampanie, iar ultimul să arunce paharul peste umăr, pentru a sparge ghinionul.

În unele sate din Scoţia, de „Hogmanay”, aşa cum este numit Anul Nou, sunt făcute mingi uriaşe de paie, montate pe schelete metalice. Acestea sunt apoi aprinse şi rostogolite pe străzi, pentru a arde astfel anul vechi şi a face loc celui nou.

O altă tradiţie ciudată vine din Danemarca. Tradiţia spune ca, la miezul nopţii, aceştia să meargă să spargă farfurii de uşile vecinilor şi ale prietenilor, iar dacă găseşti cioburi în prag, ai norocul asigurat pentru următorul an.

În unele ţări din America de Sud, precum Ecuador şi Peru, oamenii fac păpuşi de cârpă sau din hârtie, Monigotes. Apoi, ei le pun în faţa caselor, iar de revelion, la miezul nopţii, le dau foc.

Autor:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns