Trabucul – un rasfat exclusivist

21 mai 2019 | Autor: | Posted in Societate

Imaginea barbatului cuceritor, indraznet si rafinat nu este completa fara un trabuc opulent, care defineste prin aroma si densitate eleganta acestui viciu vechi, ce a devenit de-a lungului timpului o maniera inedita de exprimare, dar si o placere fara margini pentru barbatii puternic ancorati in mediul business. Daca alura sofisticata a acestui ritual va atrage atunci trebuie sa stiti ca tigaretele cu foi reprezinta un rasfat scump, care nu implica doar investitia in trabucuri proprii – zise, ci si in accesoriile complementare care le pot spori calitatea gustativa. Regulile de aur sunt trei la numar si se raporteaza in egala masura la pastrarea si aprinderea acestuia: trabucul se depoziteaza intr-o caseta speciala ce poarta denumirea de \”humidor\”, el trebuie sa fie sectionat simetric la capete cu ajutorul unui cutter fin, iar aprinderea lui se face doar cu ajutorul unor brichete profesioniste.

\"\"

Expertii in domeniu contureaza doua fundamente pe care se bazeaza alegerea pasionatilor de trabucuri, acestea fiind reprezentate de senzatia pe care tigaretele cu foi o ofera la atingere, dar si de estetica lor in asamblu. Bineinteles, criteriile vor fi suficiente pentru o persoana care de-a lungul timpului a experimentat savoarea a numeroase trabucuri, unui novice fiindu-i totusi indispensabile sfaturile consultantilor din magazinele de specialitate, sau documentarea in prealabil asupra principalelor categorii aromatice de trabucuri. Daca sunteti pasionati de tutunurile rare si doriti sa aflati mai multe detalii referitoare la accesoriile care va pot amplifica placerea resimtita la consumarea unei tigarete cu foi va invitam sa cititi in continuare cateva recomandari sofisticate.

\"\"

Dupa cum am spus, investitia intr-un humidor este primul pas pe care trebuie sa il duceti la bun sfarsit dupa ce v-ati ales trabucul perfect, alegere destul costisitoare pentru persoanele care nu intretin frecvent arta acestui ritual. Cutia etansa confectionata din esente fermecatoare de lemn vine de cele mai multe ori in completarea unui set de zece trabucuri, insa de acest beneficiu se pot bucura mai mult expertii in tigarete cu foi, acei domni care si-au definit in totalitate gusturile si au ajuns la combinatia perfecta. In orice caz, nu puteti amana investitia intr-un humidor pentru ca pe langa caracterul perfect etans al acestui ambalaj scump se evidentiaza o alta trasatura de baza: suportul de umiditate pe care il ofera humidorul este unul special, recomandat fiind ca acesta sa atinga procentajul de 70%. Nu este doar un moft, ci influenteaza dramatic conservarea invelisului.

\"\"

Am vorbit si despre importanta cutter-ului, al carui pret difera in functie de specificatii. Humidoarele si brichetele expun preturi competitive, pentru prima achizitie fiind recomandat brandul Montecristo Edmundo, iar pentru a doua celebrul S.T. Dupont. Un ultim detaliu de care trebuie sa tineti cont inainte de a va acorda mult visatul moment de relaxare este reprezentat de alegerea unui cognac pe masura, un blend ancestral cu o vechime de peste un deceniu fiind de departe un artificiu care va amplifica enorm savoarea unui trabuc Cohiba.

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns