Top 9 mituri despre scutere

28 noiembrie 2022 | Autor: | Posted in Auto - Moto

In acest articol, voi arunca o privire asupra miturilor comune legate de mersul pe scuter sau motocicleta…

1. Sunt prea periculoase:

Desi accidentarea cu un scuter este o afacere riscanta, nu este o modalitate sigura de a ajunge la o moarte sigura – in ciuda a ceea ce incearca sa va spuna parintii/prietenii care nu calaresc etc. De fapt, CALATORIA UNUI CAL ESTE DE 20 DE ORI MAI PERICULOASA DECAT CALATORIA CU UN SCUTER(foloseste asta in argumentul tau).

2. Toata lumea incearca sa ma omoare

Nu, nu o fac, desi soferii de masini nu ne acorda intotdeauna scuteristilor spatiul/timpul sau respectul pe care il meritam, tu esti in continuare cel care detine controlul pentru a avea grija de tine. Daca nu doresti sa fi accidentat, dezvolta tehnici de conducere defensiva. Nu te bazati niciodata pe dreptul de trecere, marcajele rutiere, semnele, indicatoarele sau pe curtoazia obisnuita. PROTEJEAZA-TE.

3. Nu poti merge cu asta pe autostrada

Daca scuterul tau are peste 50cc si detii un permis de conducere complet, POTI sa o conduci pe autostrada. Multa lume presupune, in mod gresit, ca nu poti merge cu un scuter (sau cu o bicicleta de capacitate mica) pe acolo. Poti.

4. Pot transporta un pasager, deoarece acesta are permis de conducere complet

Pe vremuri, puteai sa circuli pe placutele L si sa transporti un pasager daca acesta era posesor al unui permis complet. ACUM NU MAI POTI. Acest lucru s-a schimbat cu multi ani in urma, in urma uneia dintre numeroasele schimbari in ceea ce priveste licentele de motociclete. Cu toate acestea, daca ai trecut examenul auto inainte de 2002 si conduci un moped de 50cc, atunci poti transporta un pasager.

5. Este un moped

In ciuda interesului urias al presei fata de „infractiunile cu ajutorul mopedelor” in Londra (si in alte orase mari), majoritatea masinilor folosite pentru furturi, smulgere, furt de biciclete si infractiuni in general NU SUNT DE FAPT MOPEDURI. Chiar si politia metropolitana are un grup operativ numit in mod gresit „Moped crime task force” pentru a aborda aceasta problema. Cele mai multe dintre aceste infractiuni sunt comise pe si implica scutere de mare putere de peste 250 cmc. Un moped cu 28 de km/h nu ar fi suficient ca vehicul de evadare.

6. Ai nevoie de un alcooltest in Franta

Desi francezii au incercat sa faca obligatorie pentru toata lumea purtarea unui alcooltest atunci cand conduce/calatoreste, legea NU A INTRAT NICIODATA IN VIGOARE. Cu toate acestea, acum trebuie sa porti un dispozitiv de semnalizare de inalta vizibilitate daca circulati prin Franta.

7. Nu ma voi descurca niciodata cu asta

Sa inveti sa mergi cu scuterul poate fi descurajant; poate parea urias si greu, dar crede in tine. Cea mai mare parte a greutatii dispare odata ce ai pornit la drum si in curand inveti tehnici pentru a face fata inaltimii. Cu suficienta determinare, poti sa calaresti orice, nu renunta; merita efortul!

8. Nu pot merge departe cu el

Poate ca scuterul tau este doar unu; de capacitate mica, dar de obicei sunt foarte rezistente.

9. Nu ai unde sa mergi

Desi a merge singur poate fi distractiv, este mult mai bine daca iti poti impartasi pasiunea cu altii. Indiferent ce motocicleta sau scuter conduci, de la o Honda 90 la o Yamaha RD, sau de la o Vespa la un Peugeot Django, exista un club si o scena sociala pentru tine. Alatura-te unui club care se ocupa de marca ta si incepe sa explorezi lumea pe doua roti impreuna cu prietenii.

EXISTA INTOTDEAUNA UN LOC IN CARE SA MERGI si oameni cu care sa o faci.

Speram ca ti-au fost de ajutor aceste informatii.

Acest articole a fost oferit de UniMotors.ro – un magazin online cu renume pe piata noastra ce iti ofera accesorii si piese  scutere, motociclete, ATV.

Autor:

Content Manager & SEO Specialist @DigitalLifeSolutions

This author has published 4 articles so far.

Lasă un răspuns