Toaletarea copacilor in anotimpul rece

14 iulie 2020 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Iarna reprezinta anotimpul ideal pentru a toaleta copacii, majoritatea frunzelor fiind cazute iar structura copacilor fiind clar vizibila. Astfel, avem o perspectiva directa asupra modului de crestere interioara a arborelui, fiind mult  mai usor de identificat problemele structurale de catre un arborist.

Exista o multitudine de avantaje pentru toaletarea copacilor in timpul iernii, insa trebuie sa se ia in considerare si restul de factori implicati cum ar fi:

  • Arborele este aproape de o cladire, pasarela sau linii electrice?
  • In ce stare se afla arborele?
  • Exista defecte structurale sau avarii cauzate de furtuni?
  • Arborele este prea dens?
  • Arborele are nevoie de modelare?

Toaletarea modifica atat forma cat si cresterea arborelui, astfel ca intrebarile de mai sus ar trebui sa fie luate in considerare inainte de a se face orice taiere.

Indepartarea ramurilor bolnave sau moarte ajuta la intretinerea sanatatii copacilor. Astfel toti arborii urbani beneficiaza de acest tip de curatare periodica a ramurilor slabe, imbunatatind siguranta pietonilor.

Pentru copacii tineri, toaletarea ajuta la dezvoltarea unei forme de dorit si stabile, eliminand defectele structurale ce pot aparea la copacii mai in varsta. Intretinerea si ingrijierea periodica poate dezvolta o tulpina puternica, centrala si poate ajuta la mentinerea dimensiunii si distributiei ramurilor pe arbore.

Indiferent de obiectivul propus de la inceput, trebuie avut mare grija pentru a reduce la minim pierderea ramurilor vii, standardele mentionand faptul ca nu trebuie indepartate mai mult de 25% din coroana arborelui, pentru o crestere armonioasa pe viitor si fara alte complicatii.

Toaletarea copacilor in timpul iernii (somnul copacilor) este cea mai des intalnita deoarce are ca rezultat o explozie a cresterii odata cu venirea primaverii. Ranile proaspete de taiere sunt expuse doar pentru o perioada scurta de timp inainte de inceperea unei noi cresteri, odata cu venirea primaverii.

Mai mult decat atat, deoarece nu exista frunze care sa produca zahar in timpul iernii, nu va exista nicio intrerupere a ciclului de crestere a copacului. Astfel, este mai putin stresant pentru copac si pe masura ce vine primavara, toate eforturile de crestere sunt redirectionate spre mugurii de pe ramurile ramase.

Daca aveti nevoie de servicii de toaletari arbori, nu ezitati sa apelati la o companie specializata, cu experienta in domeniu, care sa va ajute sa luati cele mai bune decizii. O astfel de companie este reprezentata de Spectrum Eco Construct SRL, cu o vechime de peste 20 de ani, care are o echipa profesionista si gata de actiune oricand.

Autor:

Servicii complete de toaletari si defrisari copaci, curatare teren de arbusti si vegetatie spontana, evacuare material lemnos in urma curatarii si defrisarii, frezat radacini arbori etc.

This author has published 1 articles so far.

Lasă un răspuns