Tinerii se straduiesc sa isi gestioneze corect salariul

4 septembrie 2019 | Autor: | Posted in Societate

Majoritatea tinerilor care au obtinut primul lor job se confrunta cu problema unui salariu insuficient. Desi exista o multime de posibilitati prin care sa il cheltuiasca in timp foarte scurt, din pricina lipsei de educatie financiara, acestia nu reusesc sa il foloseasca intr-un mod chibzuit.

Expertii din domeniul financiar alaturi de psihologi explica faptul ca acest fenomen este in stransa legatura cu euforia obtinerii banilor proprii, insa vin si cu o serie de solutii pentru tinerii salariati.

,,Banii odata intrati in posesia lor se intreaba ce ar trebui sa achite mai intai. Vorbim despre chirie, facturile de utilitati si nu in ultimul rand iesiri in oras si cumparaturi.

Este greu sa ii ceri unui tanar care are parte de primele sale salarii sa fie chibzuit. Solutia ideala ar fi ca toti sa isi gaseasca joburi care sa le ofere un salariu mai mult decat decent, astfel asigurandu-si cheltuielile lunare si mici dorinte inca de la prima incasare.” a declarat Arina, expert in salarizare care recomanda o serie de etape pentru cheltuirea inteligenta a primului salariu:

 

Situatia cheltuielilor lunare

Primul pas real catre libertatea financiara este crearea unui buget. Trebuie cunoscute asadar sumele necesare pentru plata chiriei, alimentelor si a orice alte cheltuieli recurente. Recomandarea este utilizarea programului Excel.

Foaia de calcul este un bun prieten in cazul calcularii veniturilor si a cheltuielilor, dar si urmarirea economiilor. Astfel de calcule se pot face bineinteles si in metoda clasica, cu pix si hartie.

 

Stocul achizitiilor mici

O simpla achizitie a unui covrig poate parea neinsemnata. Insa cumpararea acestui covrig zilnic, inseamna o anumita suma de bani cheltuita lunar, ceea ce poate duce la un moment dat la o discrepanta in buget, a carei sursa ar fi necunoscuta pentru majoritatea.

De aceea, este important ca fiecare cheltuiala sa fie inregistrata, formandu-se astfel un stoc al achizitiilor mici. Fara a cunoaste exact cati bani sunt cheltuiti lunar si pe ce, economiile vor fi imposibil de facut.

Asta nu inseamna ca tinerii ar trebui privati de distractii, ori de mancarea cumparata. Este vorba de fapt despre prioritizarea necesitatilor.

Exista mici modificari in buget, precum inlocuirea mancarii comandate cu cea gatita, care pot face schimbari enorme in buget de-a lungul timpului, spre beneficiul economiilor.

 

Discutiile despre bani

Oamenii urasc sa vorbeasca despre bani. La urma urmei, nimanui nu ii place sa povesteasca despre cat a crescut rata, ori despre comisioanele bancilor. Insa nu despre asta e vorba.

Vorbind despre modul in care banii sunt cheltuiti si despre viitorul financiar, tinerii se vor obisnui sa isi dezvolte cunostintele de educatie financiara. De asemenea, ii vor putea influenta si pe altii sa le urmeze exemplul.

 

Cariere de succes

Indiferent de cat de chibzuita ar fi o persoana, expertii nu pot nega importanta unui job bine platit. Desi pare imposibil pentru un tanar, exista domenii care ofera mii de dolari lunar fara a fi nevoie de experienta anterioara.

Cel mai bun exemplu sunt modelele online, care obtin intr-un timp foarte scurt independenta financiara si isi permit sa isi cumpere orice isi doresc.

Autor:

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns