Tavane false pentru orice casa

31 iulie 2018 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Caracteristicile de inalta calitate ale unor tipuri moderne de tavane false, sunt instalate in 80% din casele construite. Ele sunt frumoase, practice, au un numar de avantaje in comparatie cu vopseaua conventionala sau cu tapetul lipit peste zid. Daca inaltimea camerei nu iti permite sa montezi o astfel de structura, poti instala panouri din gips carton, panouri din aluminiu, lemn etc., putand construi elemente de fixare intre ele. Tavanele false au intrat in viata noastra relativ recent. Ele au aparut in secolul trecut, la inceputul anilor `90, si sunt inca populare. Toate tipurile de plafoane false constau dintr-un design special care este atasat la suprafata plafonului prin intermediul unei suspensii sau a unui cadru.

Tavanele false ofera mai multe avantaje

 

Suprafata finisata ascunde in mod fiabil toate defectele tavanului de baza. Sub tavanul fals, poti  ascunde toate cablurile din casa, precum si alte elemente pe care nu doresti sa le vezi. In locul unui candelabru, poti monta mai multe lampi iar, acolo unde este necesar, poti monta mai multe spoturi, pentru o vedere mult mai eficienta. Principalul dezavantaj al plafoanelor suspendate este ca, dupa instalare, inaltimea camerei va scadea cu 5-15 cm, ceea ce nu este de nedorit, daca inaltimea camerei este de maxim  doi metri si jumatate. Instalarea oricarui tip de tavan fals incepe cu instalarea profilelor de colt de-a lungul intregului perimetru al incaperii. Apoi, in paralel cu peretii, sunt instalate sinele de sustinere si suspensiile cu arcuri. Cu ajutorul acestora poti ajusta distanta dintre sistemul de suspensie si plafon. Apoi un alt rand de sine este conectat perpendicular pe suporturi. In ultima etapa, placile de plafon sunt asezate si fixate.

Avantajele tavanelor false

 

Tavanul Stretch este solutia cea mai originala si moderna de finisare. Acesta consta dintr-un cadru in jurul perimetrului si o retea de clorura de polivinil intinsa peste el. Instalarea plafonului stretch incepe cu instalarea baghetelor, care se afla la 4-5 cm sub tavanul principal. Dupa pregatirea cadrului, camera este incalzita la 50-60 ° C, pentru a creste elasticitatea materialului si pentru a intinde pelicula din PVC. La sfarsitul lucrarii sunt instalate candelabre sau lampi.

Descrierea acestui tip de plafoane suspendate este diferita: poate fi lucioasa si mata, gama de culori fiind, de asemenea, foarte diversa. In plus, pe suprafata sa se poate realiza aproape orice design. Insa, ca orice lucrare, si tavanele false au dezavantajele lor, dar acestea sunt destul de nesemnificative.

Avantaje

Avantajele acestui tip de plafon includ:

  • Culoarea tavanului nu va disparea pe tot parcursul timpului de functionare si nu va fi imbibat cu mirosuri;
  • Daca apa penetreaza acoperisul casei, aceasta nu va trece de tavanul fals, deoarece materialul este rezistent la apa;
  • Instalarea tavanului fals poate fi efectuata in orice etapa de reparatie si chiar cand este finalizata;
  • Suprafata tavanului nu atrage praful si, daca este necesar, poate fi usor spalat cu apa obisnuita;
  • Materialul utilizat pentru intindere, practic nu arde si nu emite substante nocive in timpul aprinderii;
  • Acoperirea poate fi supusa in mod repetat instalarii si dezmembrarii, si, nu isi va pierde proprietatile.

Textura placilor poate fi neteda sau dura si, in plus, poate avea un model in relief, crestaturi, puncte etc. Gama de culori a placilor poate fi de asemenea variata: de la tonuri clasice de culoare alba pana la cele pastelate, cum ar fi verde deschis, roz, piersic, albastru etc.

 

Autor:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns