Tabla neagra – proces de fabricare, proprietati si utilizari

13 noiembrie 2017 | Autor: | Posted in Cumparaturi online

Tabla neagra se numara printre materialele de constructii la mare cautare. Cele mai importante calitatii ale acesteia reies din procesul de fabricatie la care este supusa. Datorita proprietatiilor de necontestat a acestui material, specialistii admit ca este un material versatil care poate fi cu usurinta utilizat intr-o gama larga de aplicatii, domenii si proiecte.

Ce presupune procesul de fabricatie prin care se obtine tabla neagra?

tabla neagra

Procesul de fabricatie a acestui material de constructie este considerat unul complex de catre specialistii din acest domeniu. In cadrul acestui proces se intalneste o etapa importanta, si anume laminarea la cald. Trebuie luat in considerare ca materia de baza pe care o are tabla neagra este otelul.

O prima etapa in procesul de laminare la cald consta in incalzrea otelului la o temperatura ce este cu mult peste temperatura sa de recristalizare. Dupa aceasta etapa, urmeaza ca otelul sa fie rulat si mai apoi preset succesiv cu ajutrul unor role speciale. Acest process va continua pana in momentul in care producatorii obtin grosimile dorite ale materialului. In urma acestui process de laminare la cald, tabla neagra va fi flexibila si in acelasi timp deloc casanta.

In proiectele in care este necesara o rezistenta ridicata, tabla neagra este una dintre cele mai potrivite alegeri.

Ce proprietatii se mai intalnesc la tabla neagra?

Mai sus s-a punctat faptul ca datorita procesului de laminare la cald la care este supusa, aceasta este un material foarte rezistent. La acest lucru s-a mai adaugat si faptul ca tabla neagra este de asemenea si un material flexibil si necasant. Pe langa aceste proprietatii mai se poate puncta si faptul ca este un material foarte ductil. Nu in ultimul rand se poate observa culoarea specifica. Acest detaliu este important, deoarece un criteriu de distinctie intre tipurile de tabla este tocmai culoarea acestora.

Unde isi gaseste intrebuintare tabla neagra?

Tabla neagra isi gaseste cu usurinta intrebuintare intr-o gama larga de proiecte datorita faptului ca este descrisa drept un material versatil. Datorita proprietatiilor anterior mentionate, aceasta poate fi integrata cu usurinta in diversele proiecte unde se foloseste procesul de sudura.

Cei care lucreaza in domeniul constructiilor folosesc tabla neagra destul de des in realizarea cailor ferate. Se poate folosi de asemenea in realizarea containerelor. Dar lista s-a de intrebuintare nu se opreste nicidecum aici, putand fi cu usurinta folosita in proiecte precum:

  • Realizarea structurilor metalice;
  • In industria auto cand vine vorba de constructia compartimentelor de depozitare;
  • In realizarea de cazane sau a altor obiecte ce sunt supuse unor presiuni ridicate;
  • In confectionarea de masini si de echipamente grele.

Autor:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns