Tabla de otel perforata: domeniul de aplicare, procesul de productie

31 iulie 2018 | Autor: | Posted in Altele

Otelul inoxidabil, este un otel rezistent la coroziune si este folosit pe scara larga pentru fabricarea tablei perforate universale.

Aceste table perforate din otel inoxidabil au proprietati excelente de coroziune, iar acest lucru se datoreaza prezentei de crom (13% sau mai mult) in compozitia materialului. Acesta este un element, care atunci cand interactioneaza cu medii agresive, asigura formarea unui film de protectie pe suprafata metalica. Coroziunea este de diferite tipuri si, abordarea dificultatilor legate de aspectul sau, se realizeaza prin combinarea diferitelor elemente chimice ale  tablei din otel inoxidabil perforat.

Gaurile acestor table perforate,  pot avea forma rotunda si patrata, au un aranjament diferit si un tip diferit de perforare. Acest lucru se reflecta in etichetarea produselor.  Cea mai utilizata este tabla perforata din otel inoxidabil, care are o serie de caracteristici pozitive: rezistenta la coroziune, rezistenta la caldura si continut scazut de carbon. Proprietatile anticorozive unice ale otelului perforat, predetermina cea mai larga gama de utilizare a acesteia. Tabla perforata din inox, este rezistenta la medii agresive, care ii permite sa fie utilizata in industria chimica, alimentara si medicina. Tabla de otel perforata  gaseste de asemenea aplicatii pentru designul de mobilier, design interior, publicitate, iar acest lucru se datoreaza calitatilor estetice bune.

Pretul sau este destul de accesibil, iar obiectele pot fi facute la comanda in diferite dimensiuni. Acest lucru face posibila realizarea de idei interesante si idei creative pentru multi specialisti. Tabla inoxidabila perforata, are caracteristici de calitate excelente, care vor surprinde placut chiar si pe cei mai exigenti clienti.

Avantaje si aplicatii ale tablei perforate

Acest material, castiga treptat o popularitate crescanda, datorita unui set de caracteristici utile. Tabla perforata are o masa mica, iar pierderea de rezistenta este nesemnificativa. Prin urmare, astfel de produse metalice sunt indispensabile in structurile in care incarcarea pe substrat este reala. Datorita gaurilor mici, tabla perforata poate rezista incarcaturilor mari de vant, in comparatie cu tabla solida. Acest material are o varietate de solutii decorative, care sporeste capacitatile designerilor si arhitectilor. Disponibilitatea gaurilor finite faciliteaza, in multe cazuri, procesul de instalare.Tabla perforata  este utilizata pentru:

  • finisarea fatadelor;
  • fabricarea de echipamente de depozitare – rafturi;
  • design pentru amenajari interioare, cum ar fi urne, banci, garduri pentru paturi de flori;
  • productia de mobilier, expozitii, echipamente comerciale, publicitate in aer liber;
  • fabricarea de echipamente de iluminat;
  • in nevoile agriculturii si industriei alimentare – site, tavi de copt, rezervoare pentru diverse scopuri etc.

Metode de producere a tablei perforate cu gauri rotunde, ovale si alte forme

In firmele moderne se utilizeaza mai multe tehnologii pentru obtinerea perforatiilor.

  • Modul traditional – foraj, este folosit numai pentru tabla groasa. Aceasta este folosita destul de rar.
  • Metoda populara – stantare decupare tabla din metal (otel galvanizat, otel inoxidabil) la prese de inalta presiune. Aceasta este o metoda progresiva care asigura un cost redus al produselor.
  • Metoda cu laser – in plus fata de foraj, laserul poate fi folosit prin ardere – aceasta tehnologie de  perforatie este cea mai scumpa.

O gama larga de produse iti permite sa alegi optiunea optima pentru caracteristicile decorative si functionale, necesare tie.

Autor:

This author has published 9 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns