Suplimentele minerale si dieta

29 septembrie 2012 | Autor: | Posted in Diverse

Chiar si persoanele care tin o dieta de slabit echilibrata pot avea nevoie de suplimente minerale. Cantitatea acestor minerale trebuie discutata cu medicul.

In ciuda unui regim alimentar echilibrat, unele persoane au nevoie de suplimente minerale. Femeile cu ciclu menstrual puternic, de exemplu, beneficiaza in urma administrarii de suplimente cu fier.

Totusi, este important ca administrarea acestor suplimente sa fie discutata cu medicul.

Deoarece mineralele se depoziteaza in oase si tesutul muscular, depozitele se pot acumula, avand efect toxic asupra organismului.

Atunci cand sunt consumate in cadrul unei diete echilibrate, legumele si fructele au un continut foarte ridicat de minerale, ele permit aportul catre organism al tuturor mineralelor necesare acestuia.

Unul din cele mai importante minerale, esential in echilibrul hidroelectrolitic al corpului este sodiul. Alt mineral important pentru organismul uman este magneziu, acesta este indispensabil functionarii eficiente a sistemului muscular. Magneziul este un mineral care se regaseste in oase dar si in muschi, inima, rinichi sau ficat.

Calciul este si el mineralul care se gaseste in cea mai mare cantitate in corpul omenesc, aproximativ 2% din greutatea corpului. Mai mult de 99% din cantitatea de calciu se regaseste in oase si dinti, restul il gasim in toate fluidele si tesuturile corpului. Calciul trebuie sa fie furnizat corpului nostru in special printr-o alimentatie sanatoasa, insa este foarte probabil ca dieta noastra sa fie saraca in calciu.

Niveluri toxice

Niveluri toxice apar numai in cazul in care se acumuleaza supradoze masive, care persista pentru o perioada prelungita de timp.

Niveluri usor crescute de orice minerale, de exemplu in urma consumului de apa contaminata sau a ingerarii de suplimente minerale in exces, pot conduce la dezvoltarea de simptome adverse, cum ar fi greata, diaree, ameteli, dureri de cap si dureri abdominale.

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comentarii (1)

 1. Lala

  depinde cat de grava este problema pe care vrei sa o tratezi…
  Eu recomand dr Murad (comanda de pe strawberrynet, deoarece in Romania nu se gasesc) in cazul in care tenul are o perioada grea, difcila, este incarcat si nu raspunde la tratamentele generale. Daca vrei sa trzaeti ceva punctual-dr Murad este cel mai indicat. Daca vrei pentru intretinere sau dezechilibre usoare-suplimente normale, de genul Doppel hertz.
  Daca nu am reusit sa te lamuresc pe deplin, te rog sa ma anunti:)
  Nu am incercat inca suplimentele de la dr Murad, sunt in continuare pe lista mea. Am considerat ca deocamdata tenul meu arata bine si am amanat, pentru perioade mai involburate.
  Sa nu uitam ca legumele si fructele au un continut foarte ridicat de minerale

Lasă un răspuns