Sprijinire excavație pentru siguranță

15 august 2021 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Palplanșele sunt structuri metalice pentru sprijinire excavație. Palplanșele sunt mobile și se amplasează de sus în jos, în funcție de adâncimea excavației. Panourile sau plăci metalice care sprijină peretele de pământ în funcție ce excavația înaintează. În procesul de excavare a unei gropi, zidurile sale pot fi distruse. Acest lucru se datorează solului prea slab, particularităților condițiilor meteorologice, precum și nivelului apropiat al apei subterane. Pentru a preveni prăbușirea pereților și pentru ca aceștia să nu interfereze cu lucrările ulterioare, elementele de fixare sunt utilizate pentru pereții și pantele sale. Palplanșele mențin forma săpăturii și protejează lucrătorii de prăbușirea bruscă a solului în timpul excavării. Fixarea și împrejmuirea pereților și a pantelor excavațiilor ​​se efectuează până la excavarea completă a solului din șanț.

Amplasarea de structuri de reținere

O astfel de procedură constă în amplasarea de structuri de reținere pentru a preveni prăbușirea solului în timpul lucrărilor de excavare de pe fundul șanțului. Dacă pereții excavației și pantele nu sunt întărite, atunci când se lucrează în interiorul șanțului, se așează conducta sau se toarnă fundația, personalul poate fi rănit. Astfel de acțiuni și riscuri sunt inacceptabile în conformitate cu reglementările de siguranță. Sprijinirea pereților șanțului, precum și a pantelor sale verticale, este o procedură simplă care determină fiabilitatea și siguranța șanțurilor. În majoritatea cazurilor, elementele de fixare sunt instalate în stadiul de excavare și în acest fel, lucrarea este mai rapidă și nu există nicio șansă de prăbușire a solului.

Toate structurile de sprijinire excavație suferă numeroase teste pentru capacitatea lor de a menține solul. În prealabil, se efectuează testarea presiunii solului, precum și a efectului echipamentelor auxiliare. Când se utilizează cleme și elemente de fixare gata făcute, se poate menține spațiul șanțului și acest lucru le  va permite lucrătorilor să nu calculeze suplimentar dimensiunile sale pentru instalarea palplanșelor. Dacă excavațiile sunt dezvoltate la o adâncime mare, atunci este necesară folosirea fixării orizontale. În timpul lucrărilor de terasament pentru instalarea palplanșelor pe pereții excavației, este necesar să se respecte regulile și reglementările: pereții șanțului sunt verticalizați; toate tipurile de fixare, inclusiv palplanșele, trebuie să se potrivească perfect pe peretele excavat. Palplanșele sunt elemente solide și toate elementele trebuie să se potrivească perfect. Dacă fixarea necesită prezența unor goluri, atunci dimensiunea lor depinde de tipul de sol și toate îmbinările elementelor sunt efectuate cap la cap. Suportul distanțierului trebuie să se potrivească perfect, în poziție perpendiculară.

În solurile slabe sau îmbibate cu apă, fixarea pereților excavației cu ajutorul scândurilor este imposibilă. În acest caz, este mai oportun să se utilizeze palplanșe metalice pentru sprijinire excavație. Deoarece pereții și pantele șanțului sunt în mod constant sub influențele atmosferice, hidrologice și mecanice, în procesul de efectuare a lucrărilor de excavare, aceștia trebuie întăriți.

Autor:

This author has published 47 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns