Solicitarile de locuri de munca din online

13 iunie 2018 | Autor: | Posted in Servicii pe internet

Avand in vedere modul in care a evoluat piata muncii, platformele sociale de tip profesional s-au dezvoltat foarte mult, creandu-se o legatura intre locurile de munca disponibile si posibili candidati. Cei mai multi dintre noi avem un cont de acest fel, in care fie postam diverse locuri de munca disponibile sau cautam unul pentru noi.

Cand esti in pozitia unei persoane care lucreaza in departamentul HR al unei ompanii, cel mai probabil esti aaltat cu intrebari referitoare la pozitiile deschise pe care le aveti in momentul respectiv sau pur si simplu, oamenii apleaza la tine cu scopul de a-si gasi un nou loc de munca.

Cum procedam atunci cand o persona devine insistenta si nu putem sa-i oferim ajutorul, fie pentru ca nu avem nimic disponibil de munca sau pur si simplu nu avem timpul necesar?

Fiti directi

Persoana vrea ceva – asa ca nu va fie frica sa intrebati direct ce este. Pentru ca daca continua sa insiste, nu va face altceva decat sa-si iroseasca atat timpul sau cat si al tau. Poate fi la fel de simplu ca sa spui: „Mi-ar placea sa te ajut, dar nu sunt sigur ce cauti. „Atunci, odata ce stii ce vor – fie o introducere, o recomandare, un sfat sau o alta favoare – poti decide daca le poti oferi.

Chiar daca esti foarte aproapiat de cineva, ai voie sa refuzi o astfel de cerere. Amintiti-va: Aceasta persoana nu va plateste pentru-al ajuta.

Exista numeroase moduri in care poti refuza pe cineva si mentine o relatie pozitiva.

Opriti-le. Uneori, puteti spune nu, iar persoana nu va asculta. Sau poti trimite cererea catre altcineva si persoana va mai reveni la tine pentru indrumare. In aceste situatii, probabil ca este in interesul dumneavoastra sa comunictai rezultatul catre persoana care isi cauta de munca.

Intr-o lume ideala, reteaua ar fi o strada cu doua sensuri – vei ajuta pe cineva, te vor ajuta inapoi. Dar, din nefericire, vei intalni oameni care se asteapta mai mult de la tine decat merita sau tine de tine. S-ar putea sa fie greu sa va indepartati de cererile lor, dar, in acest fel, veti invata in cele din urma o lectie valoroasa despre ceea ce este acceptabil atunci cand va acceptati conexiuni in reteaua sociala sau solicitarea ajutorului din patea unor prieteni sua cunostinte.

A devenit mai practicata aceasta tehnica, tocmai datorita faptului ca accesul la locurile de munca avantajoasa este mai usor daca ai in lista oameni reprezentativi. Bineinteles, trebuie sa invatam sa oferim ajutorul in masura in care tine de noi si de responsabilitatile noastre, fara sa stresam si alte persoane pentru a indeplinii misiunea de gasire a unui loc de munca pentru altcineva.

Invata sa spui nu atunci cand lucrurile nu depind de tine.

Autor:

This author has published 39 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns