Situatii in care ar trebui sa angajati un avocat

17 august 2022 | Autor: | Posted in Altele

Situatii in care ar trebui sa angajati un avocat.

1. Divort

Procesul de divort este unul complex si foarte delicat, mai ales in masura in care la mijloc sunt copii minori iar partenerii nu se pot intelege asupra aspectelor care au legatura cu acestia. De aceea pot aparea situatii in care ar trebui sa angajati un avocat de divort.

2. Probleme la locul de munca

În multe cazuri, angajații nu sunt conștienți de drepturile lor depline la locul de muncă, iar companiile nu respectă întotdeauna legile muncii. Acest lucru poate duce la multe dispute la locul de muncă, de la dispute contractuale, concedieri abuzive până la discriminare la locul de muncă. În aceste cazuri, este posibil să fiți cel mai bine servit de un reprezentant legal care vă va apăra împotriva oricărei acțiuni greșite din partea angajatorului dumneavoastră. Angajatorii înșiși vor fi puternic reprezentați, așa că și dvs. ar trebui. Este important sa apelezi la un cabinet de avocat pentru a discuta despre drepturile tale ca angajat și despre procesul legal de depunere a unui caz la tine.

3. Procesele

Dacă sunteți dat în judecată pentru sume mari de bani sau proprietăți, este indicat să consultați un avocat. În cele mai multe cazuri, cealaltă parte va avea și un avocat, așa că va trebui să fii reprezentat și tu. Deși majoritatea acestor cazuri sunt soluționate în afara instanței, a avea un avocat cu experiență vă va ajuta cu siguranță să evitați pierderi majore.

4.  Acuzații penale

A face față oricărei acuzații penale este înfricoșător pentru oricine. Este posibil să nu vă înțelegeți pe deplin drepturile într-un dosar penal, așa că trebuie să contactați un cabinet de avocat nu numai pentru a vă apăra cazul, ci și pentru a vă proteja drepturile, indiferent dacă sunteți vinovat sau nu.

5.  Accidente auto

În cazul unui accident de mașină care nu a fost din vina dumneavoastră și care v-a cauzat vătămări corporale, veți avea nevoie de un avocat pentru accidente. Compania de asigurări a celeilalte părți va încerca să vă contacteze, dar este important să lăsați avocatul dumneavoastră să se ocupe de proces. Un avocat profesionist înțelege legea, drepturile dumneavoastră și standardele necesare de compensare. Dacă sunteți rănit într-un accident de mașină, nu vorbiți cu nimeni altul decât cu poliția sau cu un medic dacă aveți nevoie de asistență medicală imediată.

Autor:

Cabinet de Avocat Sidonia Tudor ofera consultanta, asistenta si reprezentare juridica in toate domeniile de interes ale dreptului. 0747307729

This author has published 2 articles so far.

Lasă un răspuns