Simplificati-va viata prin pasi simpli

11 februarie 2018 | Autor: | Posted in Societate

Indepartati „lucrurile” inutile prin stabilirea prioritatilor. Decideti ceea ce este cu adevarat important pentru dvs. si apoi incepeti sa scapati de unele dintre aglomerarile pe care le-ati acumultat de-a lungul anilor.

Adesea tinem sa ne agatam de lucruri pentru motive emotionale, nostalgice sau de alta natura. Daca un obiect nu mai are o functie practica, este timpul sa luati in considerare aruncarea lui sau daca acesta are inca valoare, folositi-o intr-un mod cat mai avantajos.

Este sigur sa spun ca, daca nu ati folosit un articol de peste doi ani, probabil ca este putin probabil.

Selectati lucrurile importante. Ati fi surprins de ceea ce puteti gasi cand va decideti sa va curatati cu atentie dulapurile, locurile ascunse si spatiile rar folosite. Am gasit lucruri pe care nu-mi amintesc sa le fi cumparat, ascunse in dulapurile tale de ceva vreme.

Organizeaza-te. Optimizati-va si simplificati viata prin stabilirea de obiceiuri pentru sarcinile necesare in timpul zilei, cum ar fi curatarea, plata facturilor, cumpararea de alimente etc. Avand o lista clara asupra lucrurilor, veti reusi sa aveti o mai buna coordonare a acestora.

Cand totul este in locul ei, nu numai ca spatiul tau de viata este deschis si curat, la fel si mintea ta. Evaluati modul in care va petreceti timpul. Decideti ce actiuni si activitati sunt importante pentru stilul dvs. de viata si prioritizati-le, de asemenea.

Invata sa spui nu. Fiecare zi are un rol nou si este recomandat de fiecare data sa iti stabilesti prioritatile, in acest fel vei putea avea un control asupra evolutiei tale. Destul de des ne regasim in situatii in care ne ocupam prea mult timp cu lucruri neimportante.

Desigur, este minunat sa ii ajutam pe altii, insa trebuie sa stim unde sa trasam linia. Daca nu, vietile noastre pot fi aglomerate si neputincioase.

Cu siguranta, vizionarea televiziunii, internetul, jocurile video etc. au devenit foarte raspandite in viata noastra. In timp ce fiecare isi are locul si relevanta corespunzatoare, este important sa nu lasam social media sa ne domine viata si sa ne micsoreze timpul.

Renuntati la multi-tasking. Cercetarile au aratat ca multi-tasking-ul reduce de fapt productivitatea si creste nivelul de stres. Performanta ta sufera deoarece creierul se poate concentra numai la un singur lucru la un moment dat.

Destul de des, suntem aruncati in situatii sociale cu oameni cu care nu avem nimic in comun.

O mare parte din dezordinea noastra provine din cumpararea de lucruri inutile sau mai mult decat avem nevoie. Din nefericire, in prezent exista o tendinta de a avea lucruri cat mari si mai multe, atat din punct de vedere al locuintei cat si a facilitatilor de care beneficiem.

Este timpul sa analizam de ce avem cu adevarat nevoie in comparatie cu lucrurile pe care cheltuim banii.

Invata sa te relaxezi. Indiferent cat de mult va simplificati viata, vor exista momente de stres. Pentru astfel de momente, definiti metode clare de relaxare, inclusiv exercitiul fizic (mersul pe jos, inotul, un sport care va face placere sa-l practicati.

Autor:

This author has published 39 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns