Sfaturi – Analiza de Risc la Securitate Fizica

12 august 2019 | Autor: | Posted in Altele

Deci, mai întâi să înțelegem ce este securitatea fizică.

Cu alte cuvinte, securitatea fizică înseamnă protejarea datelor, a personalului, a software-ului, a hardware-ului și a rețelelor împotriva activităților fizice care pot provoca pagube sau pierderi masive unei organizații, instituții sau unei agenții. Aceasta încorporează protecția împotriva vandalismului, dezastrelor naturale, inundațiilor, incendiilor, furtului și terorismului.

În acest post, vom discuta câteva sfaturi despre modul în care gradul de conștientizare a securității fizice poate ajuta atât angajatorii, cât și angajații, să-i împiedice pe inginerii și pe hackeri să acceseze date importante.

Iată câteva sfaturi de conștientizare a securității fizice:

1. Reduceți procedurile de securitate manuală

Este foarte important pentru managerii de securitate să scadă mecanismul manual zilnic de control al accesului și de securitate fizică. Procedurile de securitate complet automatizate sunt mai puternice și mai sigure decât cele manuale.

2. Control robust al accesului

Una dintre cele mai eficiente modalități de a asigura securitatea la locul de muncă este aceea de a controla cine intră sau iese afară. Investiția în cardurile de control al accesului și depășirea sistemului tradițional de blocare și cheie oferă diferite avantaje: De exemplu, cardurile de control al accesului sunt mult mai avansate și sunt mult mai greu de duplicat. De asemenea, dacă trebuie să eliminați accesul de la o anumită persoană, nu trebuie să oferiți coduri de intrare noi sau să schimbați blocările – tot ce trebuie să faceți este să schimbați baza de date și oricine altcineva la locul de muncă poate continua să utilizeze cardurile lor ca mai înainte.

3. Bazați-vă pe tehnologie

Controalele datelor, toate controalele de acces și controalele administrative ar trebui să fie conduse în mod corespunzător de tehnologii inovatoare și moderne pentru a asigura siguranța locului de muncă. Amintiți-vă că tehnologia nu induce în eroare sau înșelă, este transparentă și poate fi întotdeauna invocată.

4. Analizați și monitorizați pe o bază regulată

Monitorizarea actuală a politicilor, sistemelor, procedurilor și rezultatelor actuale privind securitatea la locul de muncă este vitală pentru fiecare organizație. Este unul dintre cele mai bune sfaturi pentru a menține securitatea fizică la locul de muncă. Nu treceți peste mecanismul definit pentru a monitoriza securitatea unui loc de muncă.

5. Formarea angajaților

Formarea angajaților este o necesitate pentru menținerea securității fizice la locul de muncă. Angajații trebuie să creeze o mentalitate de securitate pentru a proteja instalația și a prelua controlul asupra siguranței. Cursurile de formare îi ajută pe angajați să înțeleagă mai bine potențialele amenințări pe care le pot întâmpina zilnic și cum ar trebui să răspundă la astfel de amenințări.

6. Evaluare de risc la securitate fizica

Actualizările de securitate pe care le faceți astăzi pot să nu fie eficiente în câțiva ani. Deci, pentru a evita amenințările, asigurați-vă că aveți o evaluare anuală a analizei de risc la securitate fizica de la un specialist în securitate.

Un profesionist în domeniul securității poate identifica schimbările în mediul înconjurător și ajută la actualizarea tehnologiilor și a practicilor necesare pentru modificarea măsurilor de securitate fizică existente.

Consultați ghidul nostru pentru crearea unei Matrice standarde de securitate fizică: Controale de securitate fizică la locul de muncă. Evaluarea riscurilor la locul de munca constituie siguranta profesionala muncitorilor in caz de accidentare.

7. Efectuați un plan de urgență

Crearea unui plan de urgență pregătește o organizație pentru a face față unei amenințări active sau unui dezastru. Un plan de urgență transmite acțiunea care trebuie luată în timpul unei situații de urgență, cum ar fi cine va face anunțul de urgență și unde ar trebui să plece toată lumea după ce părăsesc clădirea. În plus, angajații ar trebui să știe și pașii care trebuie întreprinși dacă nu pot ieși din clădire în timpul unei situații de urgență.

Având un plan de urgență ajută la asigurarea siguranței angajaților atunci când viața lor este amenințată. Furnizarea unui curs de formare privind primul ajutor și , de asemenea, salva vieți după un incident care are loc la locul de muncă. Un plan de evacuare de urgență trebuie inclus în programul de formare în domeniul securității angajaților.

8. Stabilirea și implementarea unor politici puternice

Orientările angajaților unei organizații ar trebui să includă politici stricte și puternice legate de problemele comune care duc la violența la locul de muncă. Interzicerea consumului de alcool sau droguri, interzicerea folosirii armelor la locul de muncă și îndrumarea privind hărțuirea și hărțuirea ar trebui să fie clar transmise tuturor angajaților. Punerea în aplicare a acestor politici poate ajuta la eliminarea multor probleme la locul de muncă care conduc la violență.

9. Căutați amenințări în interior

Multe organizații se îngrijorează cu privire la venirea și atacarea angajaților din afară, dar uită să acorde atenție faptului că majoritatea incidentelor la locul de muncă au loc datorită unui angajat instabil sau nemulțumit.

Un profesionist în domeniul securității ar trebui să se concentreze pe recunoașterea și raportarea amenințărilor interne, iar personalul trebuie încurajat să raporteze despre un comportament sau o acțiune violentă. În mod semnificativ, conducerea ar trebui să investigheze în continuare aceste rapoarte, cu ajutorul asistenței din partea organelor de forță, a terapeuților sau a experților în gestionarea riscurilor.

10. Ștergeți conturile utilizatorilor ex-angajați

Angajatul ar fi putut părăsi organizația în cea mai bună situație posibilă. Cu toate acestea, ar trebui să eliminați contul de utilizator pentru a evita riscul de a obține date cruciale ale companiei.

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns