Serviciile de personalizare – ieftin sau scump?

7 aprilie 2021 | Autor: | Posted in Afaceri

Serviciile de personalizare pot fi si ieftine si scumpe. Sunt mai multe criterii care se iau in calcul pentru determinarea acestui aspect.

In house sau la parteneri

O agentie de publicitate full service va oferi preturi mult mai mici decat o agentie care doar intermediaza. De ce? Simplu. Agentia full service personalizeaza in house indiferent de metoda stabilita cu clientul, pe cand agentia intermediar, va adauga peste pretul atelierului si un adaos comercial.

Cantitatea

Un aspect foarte important care determina pretul unui material promotional personalizat este cantitatea pentru care se face oferta de pret. Asta pentru ca atunci cand se comanda 1 tricou personalizat, costul de transport, pretul personalizarii si pretul aferent set-up-ului, se impart la 1. Astfel putem trage concluzia ca atunci cand comanda este foarte mica, pretul e mare, iar cand comanda e mare, pretul este redus.

Dimensiunea personalizarii

Dimensiunea este un alt factor decisiv asupra pretului. Exista, in general, trei dimensiuni: incadrabil in 10×10 cm, incadrabil in A4 sau mai mare de A4. In functie de dorintele clientului si de metoda de personalizare aleasa, se poate face o recomandare cu privire la dimensiune si o cotatie de pret. Bineinteles, personalizarile pe suprafete mai mici, vor fi si mai putin costisitoare.

Culorile

Este foarte important daca grafica este la o singura culoare sau policromie. La unele metode pe personalizare nu difera pretul in functie de numarul de culori, dar la alte metode, cum este serigrafia, fiecare culoare aduce costuri suplimentare.

Metodele de personalizare

Exista destul de multe metode de personalizare, de la cele clasice, tampografie, serigrafie, print digital, broderie, si pana la cel mai noi ca wall branding – pictura logo-ului pe perete.

Luand in considerare toate aspectele de mai sus, se poate face o cotatie de pret corecta.

*Era sa uit de adaosul comercial… Este si acesta un factor de calculat. Agentiile de publicitate au contracte cu furnizorii de produse pentru personalizat, astfel ca au preturi preferentiale.

Daca esti interesat de o oferta de pret corecta pentru peronalizare de orice fel, scrie-ne pe office@zebra-advertising.ro sau vino pe str. Traian, nr. 190 in Bucuresti.

 

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?