Cand stii ca trebuie sa iti schimbi salteaua ?

12 noiembrie 2015 | Autor: | Posted in Sanatate

O saltea, oricat de buna ar fi, are un anumit timp in care isi indeplineste functiile extrem de bine, dupa care incepe sa nu mai fie chiar atat de eficienta precum ti-ai dori sa fie.

Aceasta acumuleaza acarieni, umezeala, se deformeaza si isi pierde din proprietati, ajungand sa nu mai fie chiar atat de confortabila cum era odinioara. Specialistii recomanda schimbarea saltelei o data la cel mult 10 ani.

Noi iti recomandam sa o schimbi la 7 ani, deoarece in felul acesta iti poti asigura intotdeauna un somn cat se poate de odihnitor. Exista cateva semne care indica faptul c asalteaua ta trebuie sa fie inlocuita cu una mai buna:

  • Nu mai dormi atat de bine precum o faceai odinioara. Exista multe elemente care pot sa provoace lipsa somnului, insa daca nu te poti concentra, esti irascibil toata ziua si cu toate astea stii ca ai o stare de sanatate buna, cel mai probabil, cel mai mare vinovat este salteaua.
  • Te trezesti cu spatele intepenit si, de multe ori, mai obosit decat te-ai culcat. Oboseala este un alt semn ca trebuie sa iti schimbi salteaua si evident, durerile de spate pot sa indice ca dormi deja pe o saltea ” expirata”.
  • Salteaua este deformata in zona in care dormi. Daca locul in care obisnuiesti sa dormi este deformat si a sapat practic, o gaura in saltea, atunci este clar ca este neaparata nevoie de o schimbare. Posibil ca deformarea sa nu aiba neaparat loc in locul in care dormi, insa chiar si daca este prezenta in centrul saltelei, este un semn cat s poate de clar.
  • Simti arcurile sau marginile saltelei sunt mult prea moi. Daca simti arcurile saltelei atunci cand te asezi pe ea, este o alta dovda clara ca trebuie sa o schimbi .

Este adevarat, o saltea noua poate sa fie o investitie serioasa, insa trebuie sa te gandesti la faptul ca tratamentele medicale ulterioare pot sa fie investitii mult mai serioase. Pana la urma, mai bine dai banii pe o saltea de buna calitate, pe un scaun de buna calitate si pe orice alte produse de buna calitate, decat sa dai ulterior bani pe medicamente.

Poti sa vezi aici si alte detalii in ceea ce priveste schimbarea saltelei, iti poti face o lista cu toate elementele care decid daca merita sau nu merita sa o schimbi si evident, poti sa iti cumperi alta, daca crezi ca nu mai este o saltea care sa iti asigure somnul perfect.http://http//www.romanialibera.ro/stil-de-viata/casa-mea/5-indicii-ca-a-venit-momentul-sa-ti-schimb-salteaua-397396

 

Autor:

This author has published 25 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns