Samsung Galaxy Note 10.1 2014 este cea mai buna tableta cu Android

5 ianuarie 2016 | Autor: | Posted in Hardware

Samsung Galaxy Note 10.1 2014

Sunt posesor de Samsung Galaxy Note 10.1 2014 de aproape 2 ani. In tot acest timp au aparut doar cateva tablete cu specificatii similare sau mai bune decat tableta Samsung. Printre acestea se numara Sony Zperia Z4 Tablet, Samsung Galaxy Tab S 10.5 si daca stau bine sa ma gandesc cam asta e tot.

Samsung Galaxy Tab S are specificatii oarecum similare cu Note 10.1 2014. Diferentele ar fi la ecran care este Super AMOLED pe Tab S si poate putin la procesor.

Sony Xperia Z4 Tablet este un device nou aparut care la fel are specificatii similare cu Galaxy Note 10.1. Diferenta mare este la procesor. Tableta Sony este echipata cu CPU octa core Qualcomm Snapdragon 810 pe cand Note 10.1 are un Snapdragon 800, daca ne referim la varianta 4G, sau procesor octa core Exynos pentru modelul WiFi.

Tableta Sony in acest moment costa aproximativ 3500 lei. Samsung Galaxy Note 10.1 2014 este disponibila doar la mana a doua pentru aproximativ 1000 lei. In mod evident tableta Samsung este cea care merita investitia, fie ea si second hand.

Revenind la modelul meu de Samsung Galaxy Note 10.1 2014, pot spune ca si dupa doi ani de utilizare device-ul se comporta ca in prima zi. Chiar recent tableta a primit update-ul la Android 5.1.1 Lollipop. Acest update a adus schimbari majore in ceea ce priveste performanta. Versiunile precedente de Android (4.3 Jelly Bean, 4.4.2 KitKat) nu erau foarte bine optimizate. Tableta cateodata mergea greoi fara nici un motiv, cu toate ca are la bord 3GB RAM. Cu Android 5.1.1, tableta parca a renascut. Indiferent de cate aplicatii sunt deschise tot timpul este putere de procesare. De asemenea device-ul nu se mai incalzeste ca inainte iar vitezele pe WiFi parca au crescut.

Mergand mai departe vreau sa punctez care sunt principalele specificatii hardware ale tabletei Samsung Galaxy Note 10.1 2014.

Eu detin varianta 4G. Aceasta vine cu procesor quad core Qualcomm Snapdragon 800 de 2.26GHz. Ecranul LCD TFT de 10.1 inch are rezolutia QHD (2560×1600) cu 300ppi densitate pixeli. La interior tableta Samsung mai are 3GB RAM, 16GB stocare si baterie de 8220 miliamperi. Camerele foto sunt surprinzator de performante pentru o tableta. Cea principala este de 8MP si include blitz LED si autofocus. Cea pentru selfie-uri este de 2MP. Tableta are stylus S Pen care dupa parerea mea este foarte util.

Ca si parere personala, hardware-ul tabletei inca este foarte performant chiar daca are 2 ani vechime. Tablete cu 3GB RAM ca Note 10.1 2014 se pot numara pe degete. In prezent telefoane mobile cu 3GB RAM sunt prezente intr-un numar respectabil pe magazinele online romanesti insa nu sunt asa multe precum te-ai astepta.

Ecranul QHD se vede exceptional. Culorile sunt perfect redate iar claritatea este la cel mai inalt nivel. Zona in care sufera putin ecranul este contrastul. Negrul nu este foarte pronuntat. Acest lucru se datoreaza ecranului de tip LCD TFT. Acest tip de ecran de obicei nu sta foarte bine in zona de contrast.

Luminozitatea ecranului este excelenta, ecranul tabletei avand o vizibilitate decenta in lumina soarelui.

In acest moment eu consider Samsung Galaxy Note 10.1 2014 ca cea mai buna tableta cu Android doarece hardware-ul inca este de top, foarte putine tablete noi au ecran QHD (nu sunt foarte multe telefoane cu acest gen de ecran) si este singura tableta pe Android cu sylus.

Pe site-ul GadgetLab.ro poti afla informatii despre diverse tablete precum si detalii despre ultimele telefoane mobile si noutati din domeniul IT&C.

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

No CAPTCHA challenge required.