Romania ofera cazare in regim hotelier cu net superior confort fata de alte europene tari

12 februarie 2019 | Autor: | Posted in Turism

Am cautat locatii regim hotelier in apropierea scopului destinat sejurului

Dupa un lung zbor cu doua opriri, am aterizat in sfarsit  pe marele aeroport european, finala aeriana a destinatiei mele. Relaxandu-ma la o cafea, ma gandeam sa caut cazare pentru o noapte confortabila, dorindu-mi un somn odihnitor pe o potrivit de mare saltea, asa cum sunt obisnuit in mica mea tara. Am apelat asadar la nelipsitul telefon mobil si la gratuitul acces la internet din aerogara si delimitand o zona de interes, am gasit la cateva zeci de kilometri de locul unde ma aflam, mai multe pensiuni sau locatii de tip regim hotelier. Daca in trecut am probat cazarea la hotel intr-un mare oras din aceasta tara, mi-am zis ca ar fi potrivit sa incerc si confortul etalat in numarul de stele, din cazarea alternativa. Am gasit online, o camera, intr-o pensiune cocheta, situata la jumatate de ora distanta de mers cu masina, loc de cazare care era in vecinatatea imediata a parcului auto de unde urma sa cumpar un autoturism.

Plata online, detaliile si modul de cazare in regim hotelier

Contactand direct proprietarul locatiei, la fel cum procedez de obicei si in Romania, am discutat cu acesta folosind limba lui, dintr-o aplicatie de traducere automata instalata pe dispozitivul mobil, si incantat de discutie si de modul de raspuns, dar nu in ultimul rand de intreg ansamblul deosebit, mobilat, curat, dupa vizionarea fotografiilor, am platit direct cu cardul si m-am indreptat catre cazarea urgenta, sperand sa am sentimentul de acasa in regim hotelier. Ceeace nu mi-am luat in calcul, e faptul ca, nu am prea tinut cont de detalii si astfel, am dormit nu prea bine pe un pat matrimonial compus din doua mici paturi alaturate. Deasemenea, grabit fiind, dar mai mult neatent, nu mi-am inchipuit ca bucataria proprie putea fi comuna si la celelalte camere, cum la fel de comuna era si zona de luat masa.

Pret mediu si confort mediu privind oferta de locatii de tip  regim hotelier

Dupa un dus nu foarte fierbinte, aprofundand informatiile din pagina cunoscutei platforme de intermedieri, am vazut ca era oferita la cazare si o sticla de apa minerala gratuita, pe care de fapt am gasit-o inchisa intr-un automat cu fise. Putin dezamagit, incercand si fara rezultat sa gasesc un post tv in limba romana, am adormit calculandu-mi traseul din urmatoarea zi. De dimineata, dupa cafea, m-am prezentat la parcul auto unde vazand masina, am renuntat in a o achizitiona, optand pentru un alt autovehicol din alt oras. Urmatoarele nopti de cazare, le-am pertrecut atat aici in tara de unde in final am cumparat o masina, cat si in tara urmatoare, inoptand in locatii, medii ca pret, de aceeasi factura, la fel rezervate si achitate direct de pe telefon.

Locurile de cazare in regim hotelier sunt potrivite pentru a innopta

Aceste locuri de cazare, care nu mai m-au dezamagit, m-au convins insa definitiv privind spre exact modalitatea de cazare in regim hotelier din Germania, tip de sedere cu care fortat m-am obisnuit si in Austria. Altfel spus, aceasta modalitate alternativa de cazare din aceste europene tari ofera un confort cazare inferior, comparativ cu ceeace ofera proprietarii din Romania ca si locuri de sedere alternativa. O ultima noapte de cazare in Austria a fost insa foarte confortabila, pentru ca renuntand a ma mai ambitiona pentru a proba confortul de la regimul hotelier, si nedorind alte presupuse surprize intalnite in Germania, de tipul “cu bucatarie proprie”- dar comuna, sau cine stie ce camera “cu pat matrimonial”- dar compus din doua paturi asezate alaturat, deasemenea, dorind sa evit si alta “facilitatate gratuita”- dar oferita cu fisa, contra cost, m-am cazat la un hotel de patru stele intuind ca este cel putin un loc de dormit confortabil de trei stele.

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns