Regim hotelier sau camera de hotel, generalitati despre diferentele de confort, asemanarile de cazare, preturi si facilitati

7 ianuarie 2020 | Autor: | Posted in Turism

Cazarea in regim hotelier sau cazarea la hotel, diferentele de confort, generalitati

Diferentele de confort, avand in vedere cazarea clasica si cazarea de tip regim hotelier, sunt multiple si separat diferentiate in primul rand de pretentiile clientului vis-a-vis de confortul dorit. Avand in vedere acest important aspect, merita retinut faptul ca hotelul, la fel ca si cazarea in regim hotelier, ofera in primul rand un spatiu de dormit si apoi unul de locuit efectiv, insa deosebirea dintre cele doua oferte, apare ca si o optiune de sedere a turistului, care poate alege astfel, sau cazarea intr-o camera echipata standard cu pat, noptiera, veioza, fotoliu si cuier, ori locuirea efectiva intr-un apartament complet mobilat si utilat.

Asemanari de cazare in regim hotelier si oferta de cazare clasica hoteliera, generale considerente

Privid spre generalele considerente asemanatoare, si doar spre un minim spatiu ocupat pentru cateva zile, cazarea e asemanatoare in ambele cazuri, atat in regim hotelier cat si in clasicul hotel, insa in plus, clientul poate cere si diferite facilitati pe care hotelierul le poate oferi sau nu turistului, ceva mai pretentios. De obicei, atat administratia hotelului cat si proprietarul locatiei destinate inchirierii in regim hotelier, raspunde pozitiv necesitatilor turistului, in unele cazuri contra cost iar in alte situatii total gratuit.

Preturi de cazare in regim hotelier comparativ cu cazarea obisnuita la un hotel, aproximative egalitati

Preturile de cazare, difera de la o locatie la alta, pentru cazarea in regim hotelier, dar si in ce priveste eticheta stelara a lanturilor hoteliere, de la un hotel la altul. Multe hoteluri localizate in zonele periferice, ale unui oras, localiate sau municipiu, au preturi de cazare aproximativ egale cu cele ale proprietarilor de apartmente inchiriate ocazional, dar situate in locatii centrale sau semicentrale.

Facilitati oferite inchirierea in regim hotelier fata de cazarea in camera de hotel

Alegand cazarea de tip regim hotelier, beneficiezi gratuit de folosirea atat a spatiilor adiacente zonei de dormit, respectiv bucatarie sau balcon cat si de intrega aparatura casnica de uz comun, frigider, plita cu gaz, cuptor cu microunde, plus tacamuri si vesela sau altele pe care proprietarul le detine la proprietate. Cazarea in camera de hotel limiteaza turistului accesul la astfel de facilitatati, dar si acestea pot fi oferite contra cost de hotelierul notificat in prealabil de catre client.

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns