Cum poti sa reciclezi responsabil si tu

3 octombrie 2017 | Autor: | Posted in Altele

Dacă ai o firmă sau lucrezi într-o instituție guvernamentală din România și ai putere decizională și vrei să te implici, vrei să reciclezi responsabil becurile și neoanele care conțin mercur și care sunt toxice pentru mediu, poți să apelezi cu încredere la Recolamp.

Orice generator de deșeuri din România poate solicita containere personalizate și poate beneficia de infrastructura de colectare pe care Recolamp a dezvoltat-o. Colaborarea este gratuită, organizația asigurând preluarea deșeurilor de la cantitatea minimă de 20 de kilograme sau 100 de bucăți de becuri și/sau tuburi fluorescente și pentru minim 50 de kilograme, în cazul corpurilor de iluminat.

Practic nu ești condiționat să predai lunar ci doar atunci când acele containere au atins pragul de colectare.

Anual Recolamp emite rapoarte cu producători, autorități de mediu, parteneri de colectare din diferite companii pentru a încuraja fenomenul reciclării responsabile. Atunci când vezi că nu ești singurul care face ceva bine, la nivel de mentalitate totul se schimbă.

Din păcate, România este ultima țară din cele membre U.E. în ceea ce privește rata de colectare a deșeurilor echipamentelor de iluminat care conțin mercur și nu numai.

În prezent România este destul de departe de ținta minimă de 45%, procent colectare deșeuri echipamente de iluminat care conțin mercur din totalul celor comercializate și există riscul declanșării unei proceduri de infringement care s-ar traduce prin penalități mari ce vor trebui plătite de toți cetățenii.

Recolamp – Modelul reciclării responsabile

Din fericire există Recolamp care, din 2007 și până azi a reușit să colecteze aproape 4.000 de tone de deșeuri de echipamente de iluminat și neoane care conțin mercur. Acestă cantitate s-ar traduce printr-un număr de peste 15 milioane de bucăți de ehipamente de iluminat reciclate.

Sloganul Recolamp “Recicleaza. Acum ai cum!” este pus în practică cu toată convingerea deoarece Recolamp a comunicat vizibil, unitar și coerent despre importanța reciclării.

Autor:

This author has published 6 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns