Principalele tipuri de biciclete de fitness

7 mai 2020 | Autor: | Posted in Sport

Bicicletele de fitness reprezinta o alegere ieftina si la indemana comparativ cu mersul la sala sau cu alte aparate de fitness mai sofisticate. Sunt usor de folosit si te pot scapa rapid de cele cateva kilograme in plus. Cum o alegi insa pe cea mai potrivita pentru tine?

Un prim pas este sa identifici principalele tipuri de biciclete de fitness si sa il alegi pe cel mai potrivit nevoilor tale.

Iata ce optiuni ai:

1. Bicicleta verticala (medicinala)

Cel mai comun tip de bicicleta de fitness, semanand cu bicicleta de exterior. Nu are suport pentru spate ceea ce il face pe utilizator sa se aplece in fata catre manere.

Este un model nelipsit din salile de fitness de zeci de ani, iar bicicletele noi ofera o multime de caracteristici extrem de utile. Pe de alta parte bicicleta verticala este extrem de populara si pentru acasa, pentru ca are un pret mai mic decat alte variante de biciclete de exercitii. In plus, este ideala pentru spatii mici.

Bicicletele verticale sunt utile atat pentru exercitii intense cat si pentru sport de relaxare, fiind extrem de versatile.

2. Bicicleta orizontala (recumbent)

Utilizatorul sta intr-o pozitie inclinata, cu sprijin la spate si pedale montate frontal. Desi conceptul ramane acelasi, bicicletele orizontale sunt extem de usor de folosit de catre persoane care au leziuni de spate, dar si de catre incepatori. Modelul orizontal ofera o experienta foarte confortabila in timpul antrenamentului, indiferent de inaltimea utilizatorului. Scaunul este in general ajustabil. Un argument contra, insa, poate fi acela ca antrenamentul nu este la fel de intens ca in cazul modelului vertical.

3. Bicicleta eliptica

Unul dintre cele mai populare aparate de fitness, cu care se fac exercitii mai solicitante decat cu bicicletele medicale obisnuite si antrenamente mai putin intense, dar mai comode si cu impact mai redus asupra articulatiilor decat cu benzile de alergat.

Sunt mai voluminoase si ocupa mai mult spatiu, de aceea nu sunt foarte iubite de cei care vor sa se antreneze acasa.

4. Bicicleta pliabila

Aceste variatii nu au un scaun fix, ceea ce permite plierea lor usoara si depozitarea eficienta. Pe cand celelalte modele au tendinta sa fie voluminoase si sa ocupe mult spatiu, bicicletele pliabile raman solutia cea mai buna pentru sali de fitness improvizate acasa, unde spatiul este esential. De asemenea, bicicleta pliabila poate fi luata si in calatorii.

In general variantele pliabile costa mai putin decat cele fixe, iar avantajul lor este ca se pliaza foarte repede. Un dezavantaj este acela ca bicicletele pliabile nu au o rezistenta atat de mare la greutate, asa ca va trebui sa verifici cu atentie acest aspect inainte de a cumpara.

Iata, asadar, ca ai de unde alege bicicleta potrivita nevoilor tale, daca te-ai hotarat ca este cazul sa iti cumperi un astfel de aparat si sa faci mai multa miscare.

Autor:

This author has published 10 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns