Poți pune un implant dentar oricând? Află dacă ai vârsta potrivită!

18 aprilie 2021 | Autor: | Posted in Sanatate

Un accident care cauzează pierderea unui dinte se poate întâmpla la orice vârstă, mai ales în copilărie. Deși pierderea unui dinte de lapte este relativ benignă, accidentul devine mult mai nefericit și problematic atunci când vine vorba de un dinte adult. În acest caz, pot fi aplicate unele soluții, în mod special este vorba de un implant dentar fast & fixed.

Pe de altă parte, plasarea unui implant dentar fast&fixed nu este o opțiune adaptată persoanelor de toate vârstele: creșterea constantă a maxilarului în timpul tinereții face ca această intervenție să fie contraindicată la pacienții a căror pubertate este încă în desfășurare.

Creșterea maxilară și deplasarea dinților: plasarea implantului dentar fast & fixed nu este recomandată la toate vârstele

Principalul motiv pentru care nu se recomandă implanturi dentare fast & fixed în timpul tinereții este foarte simplu: întregul corp este în continuă creștere, inclusiv oasele feței și maxilarului unui tânăr. Când maxilarul crește, dinții se mișcă odată cu osul care se află în creștere.

Problema este că implantul dentar nu are această capacitate de mișcare: odată instalat, va rămâne nemișcat pe întreaga durată de viață. Această imobilitate împiedică adaptarea implantului la poziția dinților adiacenți, ceea ce poate provoca în cele din urmă o serie de complicații funcționale și cosmetice. Din acest motiv, implantul dentar fast & fixed nu este o soluție viabilă până la sfârșitul creșterii copilului.

Cu toate acestea, în funcție de natura problemei, se poate aplica un alt tip de tratament. Nu ezita să contactezi un chirurg oral și maxilo-facial pentru a determina ce procedură se aplică cel mai bine la starea copilului tău.

La ce vârstă este posibilă plasarea unui implant dentar fast & fixed ?

Nu există un răspuns absolut la această întrebare: vârsta la care se termină creșterea maxilarului variază de la individ la individ. Pe de altă parte, este posibil să se stabilească o medie aproximativă de la vârsta de 18 ani.

Vârsta corectă pentru plasarea unui implant dentar este esențială pentru succesul tratamentului, astfel în acest sens e necesar să contactezi medicul pentru a discuta și a fi siguri!

După cum s-a menționat mai devreme, vârsta maturității pentru a primi un implant dentar fast & fixed este foarte importantă pentru succesul pe termen lung al plasării implantului dentar.

Dacă adolescentul tocmai a pierdut un dinte, indiferent de motiv, nu ezita să contactezi medicul: se poate stabili o programare pentru a afla dacă instalarea unui implant dentar fast & fixed este posibilă în situația sa sau dacă este necesară o intervenție diferită. Oricum ar fi, medicul te va asigura că îi va reda copilului tău abilitatea de a zâmbi cât mai repede posibil.

Autor:

This author has published 29 articles so far. More info about the author is coming soon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?