Pot sa fac upgrade la laptopul meu?

31 octombrie 2016 | Autor: | Posted in Hardware


Aceasta este o intrebare la care vei afla raspunsul doar facand putin research despre laptopul tau. Fie ca stii doar modelul laptopului, tot este suficient ca sa poti afla specificatiile necesare.

Cunoscand modelul laptopului, il cautati pe site-ul producatorului unde este listat laptopul cu specificatiile sale. La aceste specificatii veti gasi si informatia referitoare la memoria ram si la capacitatea maxima de memorie ram ce poate fi instalata pe acel laptop.

Daca laptopul dvs are capacitate maxima 8 gb de memorie ram iar dvs aveti doar 4 GB, veti putea sa mai instalati inca 4 gb de memorie ram.
Este posibil ca cei 4gb existenti sa fie impartiti de fapt in 2 module de cate 2 gb astfel ca un upgrade va insemna ca veti avea nevoie de 2 module de cate 4 gb pentru a acoperi cele doua sloturi. Veti ramane astfel cu cele doua module de ram de cate 2gb insa pe acestea le puteti valorifica.


Inainte de a cumpara memorii ram laptop, asigurati-va ca stiti ce tip de memorii ram sunt montate pe laptopul dvs. In pagina cu specificatiile producatorului veti gasi si aceasta informatie, tipul de memorie ram folosit, daca este vorba de memorii ram ddr2, ddr3, sau mai nou ddr4.
DDR2 sunt montate pe majoritatea laptopurilor mai vechi de 5-7 ani in timp ce laptopurile dupa 2010 pot avea montate memorii ddr3. Exista si memorii ddr4 insa acestea sunt montate doar pe laptopuri noi care au un pret de achizitie foarte ridicat.

Aceasta operatiune, de upgradare a memoriei ram, se poate face si in confortul casei insa daca nu ati mai facut niciodata o astfel de upgradare sau daca nu ati mai desfacut niciodata un laptop, va recomandam sa apelati la un service de laptopuri profesional de unde sa cumparati si memoriile necesare fara sa riscati sa cumparati niste memorii care sa nu se potriveasca.

Autor:

This author has published 14 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns