Plusuri si contra caselor din lemn, sfaturi pentru alegerea locatiei, structurii si finisajelor

28 septembrie 2021 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Desi nu este nici macar un tip de lemn care nu este potrivit pentru locuinte, majoritatea constructorilor prefera esentele moi. In acest fel, e destul de probabil ca viitoarea ta casa de lemn sa aiba la baza lemnul de brad, molid sau pin, lucru datorat in mare parte raportulul calitate/pret.

Progresul tehnologic in domeniul prelucrarii lemnului a dus la posibilitatea folosirii sale in majoritatea elementelor de constructie, formele si imbinarile variind in functie de preferintele clientilor si de priceperea fiecarui producator de case din lemn.

Pretul scazut si conductibilitatea termica redusa fac ca mai mult de jumatate din locuintele din lume sa fie case din lemn. In Romania, pe motive istorice si din lipsa de popularitate, numarul caselor de lemn nu trece de 25% la tara si mult mai putin in mediul urban.

Pe langa considerentul financiar, construirea unei case din lemn mai are o multitudine de alte beneficii, cum ar fi: sunt mai usor de construit, sunt sigure in cazul cutremurelor si greutatea redusa a structurii casei. O structura de lemn permite patru tipuri de case care pot fi construite, din busteni rotunzi, barne, grinzi sau cadre. Un constructor case din lemn pe baza de busteni va folosi trunchiuri de copac drepte si decojite, uscate in mod natural si neimbinate cu elemente din metal.

Este cel mai frecvent mod de constructie pentru case de vacanta. O forma mai moderna este casa cu barne, care asigura o asamblare mai usoara decat cea din busteni, dar si mult mai costisitoare. Casele din lemn pe structura de grinzi au ca beneficiu faptul ca sunt modulare, peretii fiind doar cu rol de izolare si rol despartitor.

Grinzile lamelare sunt avantajoase si cand vine vorba de incendii, ofera un aspect exterior mai placut si ofera proprietarilor posibilitatea de a avea o case mai mari decat cele care sunt facute pe structuri din busteni sau barne. Cele mai moderne case din lemn sunt casele pe cadre, care sunt mai populare in Europa.

Ele sunt usor de montat datorita peretilor preasamblati, dar au si un dezavantaj central prin faptului ca, dupa ce au fost construite, nu mai pot fi partitionate. Este recomandat sa intrebati constructorii si despre tratamentul de ignifugare, izolatie termica si imbinarile folosite, intrucat aceste detalii pot face diferenta pe termen mediu si lung si sigur vor influenta atat confortul, cat si cheltuielile de intretinere . In concluzie, casele din lemn sunt o alternativa buna care imbina stilul clasic cu stilul modern si ar trebui luate in considerare daca vreti sa va construiti o noua locuinta.

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns