Par sanatos si stralucitor chiar si in plin sezon rece

1 ianuarie 2018 | Autor: | Posted in Fashion

Parul lung este, pentru femei, o arma a seductiei, care poate vraji barbatii prin delicatete si miros imbietor. Schimbarile bruste de temperatura si temperaturile scazute pot avea consecinte nefavorabile asupra podoabei capilare, rezultand intr-o textura terna si lipsita de stralucire. Tocmai de aceea, un par sanatos si stralucitor poate fi o bucurie si in plin sezon rece, daca se respecta in prealabil o serie de sfaturi pretioase si constructive:

Tratamente de pregatire a scalpului pentru samponare

Masajul scalpului este cheia pentru revitalizarea suprafetei si stimularea circulatiei sanguine de la nivelul scalpului. Este recomandata masarea scalpului cu o perie moale inainte de spalare pentru a elimina acumularea de ulei, produse de par si celule ale pielii. Mastile de unica folosinta pentru par ajuta si ele in contextul unei bune hidratari a scalpului, oferind echilibrul perfect al umiditatii, de care scalpul are nevoie, iar uleiul din nuca de cocos actioneaza excelent ca balsam reparator si ulei stimulant pentru circulatia capilara.

Alegerea samponului adecvat tipului de par

Sampoanele care prind cel mai bine in acest sezon sunt cele adaptate scalpului uscat si sensibil, intrucat au o actiune blanda asupra scalpului si implicit a firului de par. Pe de alta parte, se poate miza si pe un sampon detoxifiant sau chiar medicinal, care sa ofere parului o cura detox pentru a-l degreva de produsele care il incarca zi de zi. O alternativa echilibrata, care nu va hidrata excesiv dar nici nu va avea consecinte nocive asupra firului de par este samponul cu extract in arbore de ceai, recunoscut pentru proprietatile sale anti-bacteriene si antifungice, care, in acelasi timp, purifica si fortifica foliculii de par.

Actiune din interior

Pentru ca produsele destinate ingrijirii parului sa aiba cu adevarat efectele dorite, in acelasi timp trebuie sa se puna in practica si o dieta alimentara adaptata sezonului rece, pentru a furniza organismului vitaminele si proteinele necesare. O dieta bogata in acizi grasi esentiali, precum semintele de in, nucile si somonul, cumulat cu reducerea cantitatii zilnice de cafea si alcool poate ajuta la fortifierea firului de par si, implicit, la obtinerea unui aspect bogat si sanatos al parului chiar si in plin sezon rece. Totodata, soiul de alge marine Kelp Kelp, este o sursa excelenta de minerale esentiale pentru par si unghii, fiind bogat in iod, care este cunoscut pentru ca sustine cresterea parului si vindecarea scalpului.

Sezonul rece ameninta extremitatile corpului, iar consecintele cele mai evidente se reflecta in aspectul parului si al pielii. Aspectul impecabil si stralucitor al parului este la indeamana oricui are rabdarea si meticulozitatea de a se ingriji, chiar si o data la un timp stabilit, de zonele de interes pe care le doreste subliniate, iar solutiile sunt la indemana si nu necesita investitii costisitoare. Trebuie retinut faptul ca orice schimbare vine in interior, astfel ca efectul produselor destinate ingrijirii poate fi maximat printr-o dieta alimentara bogata in vitamine si elemente esentiale.

Autor:

This author has published 33 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns