Optimizarea SEO on page, utilizarea corecta a cuvintelor cheie

12 februarie 2019 | Autor: | Posted in Servicii pe internet

Conform specialistilor in servicii SEO, cuvintele cheie sunt esentiale  pentru cautari, acestea sunt principalele elemente lingvistice in baza carora se realizeaza cautarile pe internet. Toate informatiile descoperite si afisate de catre motoarele de cautare se fac cu ajutorul cuvintelor cheie.

Inainte de a discuta de modalitatile in care pot fi folosite pentru optimizarea SEO este important sa vedem cum functioneaza aceste. Motoarele de cautare nu doar ca scaneaza si indexeaza continutul paganilor site-urilor, dar si tin o evidenta clara a acestora dupa cuvintele cheie relevante. In bazele de date ale motoarelor de cautare se gasesc miliarde si miliarde de pagini web, ordonate dupa concentrarea termenilor cheie. La realizarea cautarilor, motoarele fac legatura intre termenii folositi pentru cautare si descopera in baze de date vasete, paginile relevante pentru cuvintele introduse. Toate elementele suplimentare, precum ordonarea cuvintelor, tipul caracterelor si semnele de punctuatie ofera mai multe informatii pentru a beneficia de raspunsuri cat mai relevante.

Pe scurt, cuvintele cheie sunt folosite pentru a spori relevanta paganilor pentru motoarele de cautare si pentru a fi mai rapid descoperite si afisate in interogari. Cu cat un site este mai bine optimizat pe termeni cheie relevanti, cu atat este mai bine clasat si apare pe pozitii mai inalte in cautari. Procesul de integrare corecta a cuvintelor cheie in interiorul paganilor unui site este o componenta a procesului de optimizare SEO on page si are o importanta deosebita pentru ca acesta sa castige pozitii.

SEO on page – cum trebuie introduse cuvintele cheie pentru a fii eficiente

Pentru ca motoarele de cautare determina relevanta in functie de cuvinte cheie, este important ca acestea sa fie introduse in textele din paginile web site-ului. In opinia specialistilor care ofera servicii SEO cel mai bun mod de a optimiza o pagina este a folosit cuvinte cheie in titlu, text si mata data.

Trebuie mentionat ca abuzul de cuvinte cheie este penalizat de Google, deci folosirea intensa a acestora poate aduce prejuditii majore clasarii unui site, dealtfel sunt penalizate utilizarile inselatoare. Adica sunt penalizate acele site-uri care vor sa rankeze pe anumite cuvinte si folosesc texte care nu au legatura cu cuvantul cheie folosit. Spre exemplu, cei ce doresc sa rankeze un site pe “servicii SEO” vor trebuie sa ofere informatii legate de ce inseamna procesul de optimizare SEO sau care sunt cele mai bune metode de optimizare pentru mobil. Daca includ aceste cuvinte cheie intr-un articole legat de cresterea si ingrijirea pisicilor de rasa birmaneza, articolul va fi cu siguranta penalizat si nu va aparea in cautari, pentru ca cuvintele cheie nu sunt relevante pentru informatia oferita, chiar daca sunt bine integrate, conform algoritmilor de rankare.

Utilizarea corecta a cuvintelor cheie

Recomandarile specialistilor in SEO cu privire la folosirea cuvintelor cheie sunt usor de respectat. In primul rand se recomanda introducerea expresiei  in tag-ul titlului, cel putin odata. Cuvantul ales trebuie folosit in primul paragraf, sub aceiasi forma. Pentru a spori relevanta, se recomanda folosirea variatiilor, cel putin de doua-trei ori in josul paginii. Pentru a fi mai usor citit de Google se recomanda folosirea cuvantului cheie in adresa url a paginii si in meta descriere.

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns