Optimizare SEO – tipare de cautare

19 decembrie 2018 | Autor: | Posted in Internet-Online

Conform celor care ofera servicii SEO continutul original, de buna calitate, cu structura clara si informatii precise este apreciat de motoarele de cautare si aduce un plus in procesul de clasare a site-urilor. Totusi trebuie sa se tina seama ca motoarele de cautare folosesc sute de algoritmi in acest proces si verifica cu atentie de toate elementele, de la design prietenos, la rapiditate de incarcare, aspect si format responsive, numar de linkuri valoroase, taguri si meta taguri, etc.  Cei ce  doresc sa aiba succes in mediul online trebuie sa colaboreze cu profesionisti astfel incat site-ul sa poata aparea pe primele pozitii si sa converteasca, pe scurt sa faca businessul sa mearga.

 

Intentiile de cautare, esentiale pentru un business profitabil

Cei ce au un minim de cunostinte legate de servicii SEO si optimizare pentru motoarele de cautare cu siguranta au descoperit ce sunt cuvintele cheie si cat de importante sunt in procesele de rankare si clasare a unui site. Fapt pentru care inainte de a analiza si descoperi care sunt cuvintele cheie perfecte pentru un business este important sa se cunoasca cateva aspecte legate de intentiile de cautare, de varietatea si tipul acestora.

 

Specialistii sustin ca orice cautare are unul dintre aceste teluri: a gasi, a afla, a descoperi, a cumpara, a repara, a invata, iar principala sarcina a motoarelor de cautare este de-i ajuta pe internauti sa atinga acel scop, in cel mai confortabil mod. Pentru a castiga pozitii in cautari este esential ca cel ce detine un site sa  inteleaga care sunt scopurile interogarilor.

 

Primele mentionate de specialistii in SEO sunt cautarile tranzactionale prin intermediul carora sunt identificate businessuri locale, nationale, s.a. Acestea sunt efectuate in vederea realizarii unor achizitii online sau chiar pentru a duce la bun sfarsit o sarcina importanta. Specific cautarilor tranzactionale este faptul ca nu necesita prezenta cardurilor bancare pentru atingerea scopului. Folosirea unui demo al unui soft, crearea unei adrese de email, gasirea celor mai frumoase flori de nunta din zona sunt considerate interogari tranzactionale.

 

Interogarile navigationale sunt acele cautari realizate cu intentia de a accesa URL-ul unui site. Sunt multe situatiile in care nu se cunoaste adresa unei pagini de interes si prin mentionarea unor detalii cheie in bara de search se descopera rapid raspunsul solicitat. Multi specialisti asociaza Google, Bing si Yahoo cu vechile carti Pagini Aurii, tocmai datorita acestor tipuri de interogari.

 

In final se remarca cautarile informationale non-tranzactionale, care ajuta la descoperirea rapida a raspunsurilor ce prezinta interes pe moment. Fie ca vine vorba de aflarea unor informatii personale, fie ca se doreste descoperirea unor detalii ce afecteaza un grup de persoane acestea nu necesita nicio alta actiune inafara de click si citit. Aflarea prognozei meteo, a starii drumurilor sau numele ultimului film de actiune lansat de actorul preferat sunt cautari informationale non-tranzactionale.

 

Pentru a genera continut de calitate este important se tina seama si de aceste detalii. Creativitatea, integrarea corecta a cuvintelor cheie, a imaginilor si a fisierelor media sunt cateva detalii care ajuta la realizarea unor texte apreciate de motoarele de cautare si bineinteles de vizitatori.

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

No CAPTCHA challenge required.