Motive frecvente pentru care firmele nou infiintate dau faliment rapid

20 noiembrie 2017 | Autor: | Posted in Afaceri

Probleme ale pietei

Un motiv major pentru care companiile nou infiintate nu reusesc in demersul lor este ca acestea se confrunta frecvent cu problema micsorarii sau lipsei pietei pentru produsul pe care l-au construit. Iata cateva simptome comune:

Nu exista o propunere de valoare suficienta sau un eveniment convingator care sa determine cumparatorul sa se angajeze efectiv in achizitionarea produsului. Ghidurile bune de vanzari va vor spune ca pentru a obtine o comanda in conditiile dificile ale pietei de astazi, va trebui sa gasiti cumparatori care sunt extrem de entuziasmati de produs, sau care se afla intr-o extrema necesitate.

Momentul de piata este gresit

Ati putea fi inaintea pietei cu cativa ani buni, iar piata sa nu fie pregatita pentru a primi pentru solutia dumneavoastra speciala in acest stadiu.

Marimea pietei persoanelor care au anumite nevoi si care au fonduri pentru a le satisface nu este suficient de mare poate fi alt motiv.

Echipa de management slaba

O problema incredibil de frecventa care provoaca incetinirea startup-urilor este o echipa slaba de management. O echipa de conducere buna va fi suficient de inteligenta pentru a evita motivele de mai sus. Echipele de management slabe fac greseli in mai multe domenii:

Acestea sunt adesea slabe in ceea ce priveste strategia, construind un produs pe care nimeni nu doreste sa il cumpere, deoarece nu au reusit sa lucreze eficient pentru a valida ideile inainte si in timpul dezvoltarii. Acest lucru poate duce la strategii de tip go-to-market prost gandite.

Acestea sunt uneori slabe in executie, ceea ce duce la probleme legate de faptul ca produsul nu se construieste corect sau la timp, iar executarea strategiei go-to-market va fi prost pusa in aplicare.

Acestea vor construi echipe slabe sub ele. Exista o declaratie bine dovedita: Jucatori de tip A vor angaja jucatori de tip A, iar jucatorii de tip B pot doar sa angajeze jucatori de tip C (deoarece jucatorii de B nu vor dori sa lucreze pentru alti jucatori de tip B). Asadar intreaga echipa de conducere va ajunge extrem de slaba, iar executia va fi slaba si neclara.

Produse de slaba calitate

Un alt motiv pentru care companiile nu se consolideaza este ca nu reusesc sa dezvolte un produs care sa raspunda nevoilor pietei. Acest lucru se poate datora fie executarii simple, sau poate fi o problema mult mai strategica, ceea ce inseamna ca nu reusim sa atingem raportul produsul / piata potrivit.

De cele mai multe ori, primul produs pe care un startup il aduce pe piata nu va satisface nevoia pietei, in cele mai bune cazuri fiind nevoie de cateva revizuiri pentru ca raportul produs / piata sa devina unul potrivit. In cele mai grave cazuri, produsul va fi mult mai departe si este nevoie de o regandire completa a conceptului. Daca se intampla acest lucru, este o indicatie clara a unei echipe slabe care nu a facut o munca eficienta de a-si valida ideile cu clientii inaintea si in timpul dezvoltarii.

Lipsa prezentei online

Sa-ti inscrii firma nou infiintata intr-un catalog online nu este nici pe departe suficient pentru a spera la telefoane venite din expunerea pe Internet. Este nevoie de un website de prezentare, o pagina de Google My Business, una de Twitter si una de Facebook, plus expunere pe Google Adwords si Facebook Ads. De asemenea, trebuie luata in calcul si o strategie SEO, chiar daca aceasta are nevoie de mai mult timp pentru a furniza rezultate.

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns