Motive care determina tensiunea la locul de munca

1 ianuarie 2018 | Autor: | Posted in Societate

Serile de duminica surprind adesea o stare de tensionare ascunsa sub un aparent zambet relaxat, ce tradeaza grijile unei noi zi de lucru. Sentimentul de scufundareaduce dupa sine constientizarea faptului ca o noua saptamana de responsabilitati se iveste inaintea oricaror alte prioritati.

Desi este perfect normal ca evolutia si lupta pentru detinerea unui post reprezentativ sa domneasca asupra obiectivelor si prioritatilor fiecaruia, este regretabil momentul in care plafonarea incepe sa se intaleze, dand curs unui lung sir de succese fade.

Desi multi resimt momentele in care sunt nemultumiti de pozitia detinuta, exista si persoane care se simt constant nemultumite din cauza mediului anost care le prejudiciaza reusitele si vitalitatea in vederea atingerii obiectivelor profesionale, simtindu-se „captive” unui loc de munca deloc prietenos cu nevoile si dorintele lor.

Persoanele prea confortabile risca sa ramana nemultumite

Nu este nici o problemă daca lista de sarcini pentru o zi a fost lunga de două pagini, in general, profesiile ce pretind un grad ridicat de implicare si perseverenta presupun si eforturi pe masura, insa solutia nu sta in a acorda mai putin timp acestor activitati, ci, din contra, a invata cum se gestioneaz timpul astfel incat sarcinile zilnice sa isi faca loc pe lista de “to do” scrisa cu o seara inainte. A

bilitatile de gestionare a timpului vizeaza deopotriva un expert la locul de munca si un campion la birou, de departe aceeasi persoana, insa surprinsa in ipostaze diferite.

Aptitudini ce stagneaza intr-o etapa deja parcursa

Chiar daca abilitatile puse in evidenta intr-un anumit moment pot determina intrarea in posesia unui loc de munca dorit, dorinta de a invata lucruri noi si folositoare, desi nu pentru domeniul ce vizeaza subiectiv activitatile de zi cu zi, este ceea ce determina continuitatea performante si a progresului.

Este important ca pasiunile, hobby-urile sau chiar curiozitatile sa fie testate, chiar duse intr-un punct in care sa fie profesionist abordate, fiindca astfel se pot ivi noi sanse pentru dezvoltarea profesionala si personala.

Conexiunea permanenta cu locul de munca

Uneori nu e vorba despre ceea ce faci, ci cum te simti cand o faci. Indiferent de profesie, sentimentul de mandrie ce vizeaza scopul declarat al roadelor muncii fiecaruia are drept miza primirea aprecierilor celor din jur.

Insa acest aspect nu trebuie sa devina o variabila dependenta a formulei de succes. Desi primul pas este posibil sa va gaseasca intr-un loc nepotrivit, ce prejudiciaza abilitatile si competentele pe care le dovediti cu iscusime, reamintiti-va ca trebuie sa incepeti de undeva, si, pe masura ce va continuati cautaream schimbati-va modul de gandire, inconjurati-va de oameni de la care aveti ce invata si rupeti-va de monotonia distrugatoare.

Dezvolati abilitatile de tranzitie prin deconectari lungi si dese, care va vor ajuta sa prosperati in viitor.

Ideea timpului potrivit este o explicatie populara care alimenteaza scuzele si mangaie temerile inevitabile. Momentul potrivit va fi, pur si simplu, fara alte introduceri, iar schimbarile pe care va trebui sa le faceti se vor datora unei obligatii dezvoltate in raport cu propriile nevoi si aspiratii.

Descoperiti hobby-uri noi, conectati-va cu diversi profesionisti si fiti deschisi la diferite cai de cariera. Cine sunteti este deja cel mai mare avantaj, iar abilitatea de a descoperi roluri compatibile cu acest lucru este modul in care veti deveni cel mai bun tip de profesionist.

Autor:

This author has published 33 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns