Despre Montessori

17 noiembrie 2016 | Autor: | Posted in Afaceri

Despre metodele de educatie Montessori.

Parintii sunt azi parteneri ai educatorului, ei se implica, citesc, cauta, au idei. Societatea informationala in care traim face ca acest parteneriat sa nu fie doar dezirabil, ci obligatoriu, deoarece singur, educatorul sau parintele, nu poate face fata ritmului alert al schimbarii, nu poate gestiona felul in care lumea evolueaza. Este nevoie de un demers de adaptare continua a copilului la provocarile vietii de azi!

O metoda care poate ajuta, care are, prin eficienta si rezultatele ei, din ce in ce mai multa cautare este  “metoda Montessori”.  Aceasta a fost dezvoltata, la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX, de remarcabilul om  Maria Montessori.

Maria Montessori s-a nascut pe 31 august 1870 in orasul Chiaravalle din Italia. Dupa studii tehnice, stiinte naturale, fizica si matematica, acesta devine prima femeie care e studiat medicina în Italia. Face cercetare la clinica psihiatrică a Universitatii din Roma si dupa ce lucreaza cu copii institutionalizati si cu tulburari si, ulterior, cu copii normali (in scoli intemeiate de ea, multiplicate in toata lumea), devine o voce si un dedicat educator.

Continua cercetarea si propriile studii de filozofie a educatiei şi antropologie si notele sale devin prima ei carte. Publicata mai intai in Italia, cartea este tradusa si in  Statele Unite in 1912 ca „Metoda Montessori”. Aceasta ajunge pe locul al doilea pe lista celor mai vandute carti non-fictiune si curand dupa aceea este tradusa in 20 de limbi avand, pana azi, o influenta majora in domeniul educatiei. Unul din principiile acestei carti este autoeducatia.

Libris.ro, cea mai mare librarie online, pune la dispozitia parintilor si educatorilor materiale Montessori: carti pentru intelegerea mai buna a metodei si pentru aplicarea ei, caiete Montessori, si cutii cu cartonase detasabile cu imagini impartite pe cele mai diverse teme si activitati (fructe si legume, masini, animale, lectii de anatomie, de zoologie etc).

Autor:

Ghidati in intreaga activitate de principiul sine qua non: "Respect pentru oameni si carti", Libris.ro este astazi libraria online cu cea mai variata oferta de carte si muzica din Romania, locul in care sunt asezate pe rafturi doua milioane de carti ce pot ajunge oriunde in tara in doar 24 de ore. Din dorinta de a fi cat mai aproape de toti clientii, din august 2013 Libris.ro asigura transportul gratuit prin curier in orice colt al tarii, indiferent de valoarea comenzii. Accesand site-ul www.libris.ro vei fi surprins de oferta substantiala, care ii confera statul de cea mai mare librarie online de la noi din tara: peste 100.000 de titluri de carte in limbile romana si engleza, 700 de filme si nu mai putin de 2.000 de albume muzicale, astfel incit pasiunea ta pentru muzica si carte va fi pe deplin satisfacuta. Libris.ro este un partener deschis si loial fata de comunitatea din care face parte, de aceea in urma cu doi ani a raspuns "prezent" proiectului "Salvati copiii" de reducere a ratei mortalitatii infantile din Romania. Clientii Libris s-au alaturat acestei campanii si in aproape patru luni de la lansarea programului pe Libris.ro, 22.000 de utilizatori au donat suma de 20.000 euro. Recompensa lucrului bine facut nu s-a lasat asteptata: aproape 11 milioane de vizitatori au accesat cel putin o data Libris.ro. Mai mult de jumatate din populatia Romaniei! Si acest exemplu spune foarte mult... Seriozitatea, profesionalismul, evolutia pe piata de carte si mai ales managementul eficient au reprezentat doar o parte din atuu-rile care au facut ca Libris.ro sa devina in anul 2011 un partener de nadejde al magazinului virtual emag, in domeniul furnizarii de carte. Astfel, in cei 7 ani de activitate Libris.ro a dezvoltat relatii profesionale de succes cu peste 600 de edituri din Romania, cu parteneri romani si straini si cu milioane de clienti, dovedindu-se a fi un "partener de cursa lunga".

This author has published 18 articles so far.

Lasă un răspuns