Managementul carierei – Raman sau plec?

25 martie 2019 | Autor: | Posted in Societate

Te-ai gandit la un nou loc de munca sau o cariera noua? Pentru majoritatea oamenilor, ideea lansarii unei cautari de locuri de munca este interesanta.

Cautarea unui loc de munca poate fi o sarcina descurajanta, care necesita timp, efort si formare – fara a mentiona investitiile emotionale si financiare.

Adaugarea la stres este faptul ca, daca reusiti, va veti confrunta cu schimbare, care nu este intotdeauna sinonima cu imbunatatirea. Uneori iarba este mai verde pe cealalta parte, dar nu intotdeauna.

Locurile de munca sunt ca si casatoria; au varfuri si vai. Majoritatea adultilor accepta – chiar se asteapta la a avea o nemultumire asupra muncii, iar maturitatea ne ajuta adesea sa facem fata frustrarii intalnite.

La urma urmei, ideea de a iubi fiecare aspect al locului de munca este la fel de nerealist ca atunci cand te astepti ca in fiecare zi relatia ta sa fie fericire pura. Acestea fiind spuse, nu sunteti casatoriti cu slujba asa ca daca aveti motive intemeiate in a cauta un alt loc de munca, nu ezitati.

  1. Industrie / Tip de afaceri: Sunteti motivat si angajat la locul de munca sau sunteti in mod regulat plictisit? Gasiti tipul de afacere pe care sunteti interest.
  2. Companie / organizatie: Credeti ca lucrati pentru o companie buna sau este acceptabila? Sunteti de acord cu politicile sale? Ii trateaza pe angajati in mod corect?
  3. Cultura companiei: Cat de confortabil va potriviti cu cultura companiei? Cat de bine va intelegeti cu colegii? Cum sincronizati atmosfera, dimensiunea si misiunea companiei dvs. cu personalitatea si stilul dvs.?
  4. Locatia companiei: Cum va simtiti in privinta transportului la si de la locul de munca?
  5. Program: Care este nivelul dvs. de satisfactie cu numarul de ore lucrate si programul dvs.? Aveti control asupra orelor / programului?
  6. Departamentul / Echipa: Credeti ca lucrati in compania in care va veti simti cel mai multumit si cel mai valoros? Daca nu, exista posibilitatea de a va deplasa la un alt departament / echipa?
  7. Progres: Daca sunteti interesat de avansare, pozitia dvs. actuala ofera spatiu suplimentar de formare, responsabilitate si promovare?
  8. Personal / familie: Cat de bine iti umple viata personala / de familie? Este munca dvs. consecventa cu valorile si lucrurile care sunt importante pentru dvs.? Este locatia potrivita pentru personalitatea dvs. si pentru o extindere fireasca a felului in care percepeti si doriti ca ceilalti sa va perceapa?
  9. Compensare: Salariul si beneficiile dvs. reflecta corect valoarea pe care o aduceti companiei?
  10. Securitate: Cat de sigur va simtiti in pozitia curenta? Exista factori in compania dvs., cum ar fi instabilitatea financiara grava sau amenintarea unei fuziuni corporative, sugerand ca disponibilizarile pot fi iminente sau ca munca poate fi in pericol?

La sfarsitul zilei si indiferent de angajator, lucrati pentru dvs. Tine-ti ochii pe imaginea de ansamblu. Gestionati-va eficient cariera, muncind din greu si luand decizii (cum ar fi daca doriti sau nu sa schimbati locurile de munca) strategic si in contextul larg al obiectivelor pe termen lung.

Autor:

This author has published 39 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns