Lucreaza inteligent, nu dificil!

20 noiembrie 2017 | Autor: | Posted in Afaceri

A lucra inteligent si nu greu este un truc pe care il invatam pe parcursul carierei noastre. Daca reusim sa ajungem la acest nivel, atunci toata perioada pe care o vom petrece la locul de munca va fi mult mai usoara si benefica pentru noi.

Care sunt prioritatile?
Evaluarea task-urilor si a lucrurilor pe care trebuie sa le facem ne vor ajuta sa organizam cat mai bine si eficient fiecare aspect legat de locul de munca in timp util si cu precizie. Indiferent ca este o lista imaginara sau pe hartie, trebuie sa evitam sa planificam pre amulte lucruri in acelasi timp, de multe ori ne aflam in situatia de a nu finaliza lucrurile la timp, acesta conducand catre un sentiment de frustrare si dezamagire. A te focusa pe obiectivele stabilite garanteaza un succes pe termen lung a eforturilor depuse pentru a-ti face munca cat mai bine.

Schimbarea locului de munca este des intalnita in cariera fiecaruia dintre noi, iar ofertele de munca nu sunt intotdeauna o alegere buna, de aceea nu trebuie sa acceptam o propunere daca am ajuns la concluzia ca nu este potrivita pentru noi. Fiecare loc de munca trebuie sa fie minunat si sa ne ofere cat mai multe oportunitati.

Pentru a lucra inteligent, este necesar sa luam in considerare resursele necesare precum si instrumentele care ne ajuta in desfasurarea activitatii. Evaluarea metodele de lucru ne vor face sa fim mai eficienti. Trebuie sa invatam sa lucram in conditii care sa nu ne distraga atentia, avant o eficienta cat mai buna pe masura ce avansam in cariera.

A cauta scurtaturi nu inseamna a te eschiva, din contra, unele lucruri se rezolva cautand cele mai usoare metode. Daca de exemplu, lucram intr-un domeniu in care majoritatea task-urilor se repeta, cum ar fi raspunderea la un email, atunci, a lucra inteligent inseamna salvarea raspunsurilor, care pot fi ajustate ulterior in functie de persoana careia ne adresam.

Alegerea persoanelor potrivite pe care sa ne bazam, dar si implementarea spiritului de echipa este o aptitudine pe care o dezvoltam in timp, de altfel necesara pentru fiecare dintre noi, fie ca avem propria afecere sau suntem angajati la o companie. Odihna face parte din procesul de a lucra inteligent. Suprasolicitarea conduce de cele mai multe ori la ncapacitatea de a avea un randament bun. Trebuie sa ne facem timp sa ne odihnim, iar serile petrecute acasa sa fie complet detasate de locul de munca.

Autor:

This author has published 33 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns