Jucarii plimbarete pentru copilasi activi

11 iunie 2018 | Autor: | Posted in Mama si copilul

Prima jucarie pentru bebelusi a aparut cu foarte mult timp in urma. De exemplu, faimoasa jucarie din argila Kargopol, dupa cum spun istoricii, a aparut in urma cu 5 mii de ani.

Dar cu siguranta jucariile au existat si acum 10 mii de ani si chiar mai mult, insa nu s-au pastrat in timp pentru ca au fost facute dintr-un material fragil, cum ar fi argila, paie sau lemn. Din cele mai vechi timpuri jucaria a ajutat copilul sa se adapteze la viata adultilor si au dezvoltat in el calitati care ce i-au fost utile mai tarziu,  in viitor.

Jucarie bebelus

De la nastere, copilul se familiarizeaza cu obiectele din mediu, proprietatile si caracteristicile acestora. La inceput, aceasta cunoastere vine prin observarea directa, precum si cu ajutorul jucariilor si a jocurilor. Importantei jucariilor in dezvoltarea caracteristicilor personale ale copilului, trebuie inteleasa de orice parinte. Jucariile trebuie sa fie alese astfel incat sa devina pentru copii o prima „enciclopedie“ fascinanta, care ii ajuta sa exploreze lumea lucrurilor, a naturii si a omului.

Cum selectam jucaria perfecta?

Selectia jucariilor trebuie abordata in mod responsabil. Acestea ar trebui pe de o parte sa ofere siguranta copilul, iar pe de alta parte sa-i dezvolte si sa-i imbogateasca identitatea. Copiii foarte mici au nevoie de jucarii viu colorate, care plutesc deasupra patutului sau caruciorului sau, asezate astfel incat sa fie vizibile pentru a fi privite si urmarite cu miscarea ochilor, atunci cand acestea se balanseaza. Pentru un copil in varsta de patru pana la cinci luni, jucariile ar trebui sa fie deja atarnate mai jos, astfel incat el sa interactioneze cu ele, atingandu-le accidental si apucandu-le.

Jucarii trase de snur

Atat fetitele cat si baietii care invata sa stea in mod constant pe picioare,  vor avea nevoie de jucarii cu rotite, care pot fi trase de un snur.  Ei vor urmari cu interes actiunile pisoilor de jucarie, a cateilor, ratustelor, elefanteilor, broscutelor pe care le trage dupa ei. De asemeni, va fi interesant pentru un copil sa transporte un calut, care prin tragere de inel scoate sunete asemanatoare calului. Prin aceste tipuri de jucarii, copiii se familiarizeaza cu lumea animalelor. Pentru a face acest lucru, poti cumpara o cantitate acceptabila de jucarii ce reprezinta atat animalele salbatice cat si pe cele domestice. Cu aceste jucarii copiii vor intra de bunavoie in camera sau in baie si vor face cu placere o plimbare. Pentru a alege o jucarie interesanta si foarte frumoasa, in culori calde si viu colorate, intra pe site-ul www.iaia.ro .

Jucarie de tras

Atunci cand adultii cumpara astfel de jucarii, trebuie sa acorde atentie proprietatilor acestora, adica dimensiunii, culorii, formei, capacitatii de miscare, emiterii sunetelor, deoarece toate acestea vor imbogati ideile copilului cu privire la lumea din jurul lui. Jocul este singura activitate in care un copil poate manifesta initiativa si independenta. Prin urmare, manifestarea activitatii copilului in timpul jocului trebuie sustinuta in orice mod posibil de catre parinti. Apartamentul trebuie sa ofere copilului un loc pentru joaca si un spatiu pentru depozitarea jucariilor.

Parintii insisi ar trebui sa se joace cu copilul, cu placere. Baietii dezvolta un deosebit interes pentru masinutele ce pot fi trase dupa ei. Mai sunt fascinati de caile ferate cu o locomotiva si de remorcile, care adapostesc animale de jucarie si care pot fi trase, de asemeni, dupa ei. Deci, jocul si jucaria ajuta la formarea emotiilor pozitive, stabilind contacte intre copil si adult.

Autor:

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns