Invata cum sa eviti cazaturile de pe bicicleta

30 iunie 2020 | Autor: | Posted in Sport

Teama de cazaturi este principalul factor care ii tine la distanta pe unii oameni de mersul pe bicicleta. Insa, daca stii cum anume sa procedezi astfel incat sa te mentii in siguranta, vei vedea ca riscul de a cadea si accidenta atunci cand mergi cu bicicleta este destul de scazut.

Iata de ce anume ar trebui sa tii cont:

1. Bicicleta potrivita

Unul din cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba de siguranta si echilibru este sa te asiguri ca bicicleta se potriveste cu dimensiunile tale si cu greutatea ta corporala. Un alt aspect se refera la inaltime. Trebuie sa te asiguri ca ajungi la pedale si ca pozitia picioarelor in timpul pedalarii este cea potrivita, astfel incat sa eviti nu doar cazaturile ci si eventualele afectiuni cu care te-ai putea confunta ca urmare a pozitiei defectuoase pe bicicleta.

2. Pozitia corpului

Pozitia ideala pe bicicleta, indiferent ca vorbim despre o bicicleta pliabila , una de oras sau una de munte, este una centrata atunci cand stai in sa, astfel incat greutatea sa fie distribuita in mod egal. Spatele trebuie sa fie intotdeauna drept (daca nu cumva participi la competitii de viteza sau off road), astfel incat sa iti poti mentine echilibrul pe bicicleta, caci acesta este cheia pentru a evita cazaturile.

3. Modul de pedalare

Daca pedalezi prea incet este posibil sa incepi sa te clatini sau sa mergi in zig zag, fapt ce va duce in cele din urma la o cazatura de toata frumusetea. Pentru a evita ca acest lucru sa se intample trebuie sa continui sa pedalezi, chiar daca incepi sa te clatini.

O viteza potrivita de pedalare, de 25 km/h, este viteza minima pentru a-ti mentine echilibrul si a evita mersul in zig zag. Bineinteles, asta e valabil pentru incepatori. Ciclistii profesionosti sau persoanele care merg de mult timp pe bicicleta isi pot mentine echilibrul si la viteze mai mici sau chiar daca bicicleta sta pe loc.

4. Anvelopele

Un alt motiv pentru care ai putea cadea de pe bicicleta este presiunea prea mare din cauciucuri. Chiar daca obiceiul de a pune mai multa presiune in cauciucuri este practicat de cei care vor mai multa viteza, pentru plimbarile obisnuite sau pentru incepatori nu este recomandata aceasta practica.

Asadar, pentru o calatorie confortabila, asigura-te ca presiunea din cauciucuri nu este nici prea mare, dar nici prea mica. Totusi, daca mergi pe un traseu umed, este indicat sa mai scazi un pic presiunea din anvelope.

5. Verificari

Inainte de a porni la drum cu bicicleta, verifica toate elementele acesteia pornind de la coarne si pana la frane. O eventuala defectiune va creste riscul de a te confrunta cu o cazatura zdravana.

Acestea fiind spuse, iata ca oricine poate merge fara probleme pe bicicleta daca urmeaza cateva masuri simple de siguranta. Si, bineinteles, abilitatile se dezvolta in timp, cu exercitiu. Asa ca, daca ai rabdare, in curand vei deveni un maestru al mersului pe bicicleta.

Autor:

This author has published 10 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns