Intarzierea la locul de munca

25 octombrie 2017 | Autor: | Posted in Societate

Daca intarzierea cronica ti-a preluat viata si sa transformat intr-o trasatura definitorie a cine esti, este posibil sa pierzi ofertele de munca, oportunitatile de recreere, prieteniile si multe altele.

Daca va prezentati tarziu in propria viata, organizati-va, prioritizati punctualitatea si abordati toate cauzele care stau la baza.

Planificati intotdeauna sa ajungeti mai devreme
Cand trebuie sa fii undeva, incearca sa ajungi 15-30 de minute inainte de a avea nevoie. Daca alergi intotdeauna tarziu, inseamna ca nu trebuie sa tii cont de ceva ce faci mereu. Anticipati acest lucru oferindu-va timp suplimentar pentru a ajunge.

Setati doua alarme
Setati o alarma care va permite sa stiti ca este timpul sa renuntati la ceea ce faceti si a doua alarma, ceea ce inseamna ca trebuie sa iesiti pe usa. Respectati alarmele!
De indata ce prima alarma se stinge, opriti ce faceti. Daca este ceva la care va veti intoarce, ca un proiect de lucru, faceti o nota pentru a va reaminti de unde ati ramas.
Luati tot ce aveti nevoie si asigurati-va ca stiti cum sa ajungeti acolo unde mergeti.
Acest lucru va functiona numai daca luati in serios alarmele, deci asigurati-va ca reactionati de indata ce le auziti.

Pregatiti-va pentru ziua urmatoare
Aveti toate notele si materialele dvs. organizate cu mult inainte de fiecare eveniment, astfel incat tot ce trebuie sa faceti este sa le apucati si sa mergeti cand este ziua reala. Daca dimineata este o lupta pentru tine, fa cat poti pentru a te pregati cu o noapte inainte. Inainte de a va culca, puneti-va hainele si impachetati punga pentru a doua zi.

Invata sa lasi timp intre sarcinile si intalnirile
Pe langa faptul ca va ofera spatiu, de data aceasta actioneaza si ca un tampon intre evenimentele care pot fi „imprumutate” din momentul in care trebuie sa fiti ascultat intr-o intalnire anterioara, permitandu-va sa ajungeti la celalalt la timp. Calculati timpul de tranzit intre activitati, apoi adaugati 10-30 de minute pentru intarzieri neasteptate.

Actualizati programul
Calendarul este plin de promisiuni pe care va grabiti sa le pastrati? Incepeti sa va ganditi cum puteti sa rearanjati intalnirile existente si sa puneti in aplicare un plan pentru a accepta mai putine intalniri in viitor.
Delegati unele dintre sarcinile si treburile. Este foarte probabil ca in viata ta sa existe si alti oameni la fel de potriviti pentru a-ti conduce unele treburi, de la membrii familiei pana la personal.
Daca aveti mai multe angajamente care servesc scopuri similare, reduceti unele din fiecare categorie.

Capcanele de timp
Cautati activitati care va aspira ziua, cum ar fi accesarea online, jocurile video, vizionarea emisiunilor, curatarea sau ingrijorarea. Daca aveti anumite activitati care va fac sa uitati de timp, programati-le pentru momente in care nu va vor face sa intarziati pentru nimic.
A ramane conectat tot timpul poate parea eficienta si inclinata, dar poate prea usor sa insemne ca nu observati trecerea timpului.
Modul in care gestionam situatia ramane la latitudinea fiecaruia, insa o cariera se construieste pe seriozitate si implicare, la fel si dezvoltarea personala din viata de zi cu zi.

Autor:

This author has published 39 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns