In ce domenii se utilizeaza sita de inox?

27 septembrie 2018 | Autor: | Posted in Altele

 

 

Multe domenii de activitate utilizeaza in zilele noastre anumite site din inox in procesul de productie, aceste produse fiind folosite in principiu ca suprafata de filtrare si sortare. Fie ca vorbim despre procedee complexe in productie, fie ca le utilizam in viata de zi cu zi, sitele inox au devenit piese indispensabile pentru traiul uman.

Domeniile in care se utilizeaza site inox

Domeniile de aplicare in care pot fi utilizate site inox sunt nelimitate, in functie de nevoile utilizatorilor. In cazul in care vorbim de site inox realizate din tesaturi fine trebuie precizat faptul ca acestea pot fi utilizate pentru filtre in diverse laboratoare, in procesul de fabricare al materialelor sintetice sau chiar in industria chimica, utilizate ca si panze de filtru. In sectorul de extractive si al rafinarii de produse petroliere acestea sunt folosite pentru spalarea fluidului de foraj, pentru filtrari si pentru separarea impuritatilor.

 

Un alt domeniu care utilizeaza extrem de mult site inox este cel al constructiilor, precum: productia de materiale de cosntructie pe baza de structuri din beton armat; consolidarea fundatiilor, constructia de pereti, plafoane pentru podele si tavane; pentru dispozitivul de sapa si betonarea podelelor; modificarea sau realizarea drumurilor.

Sitele de inox se pot utiliza cu succes si industria navala, aeriana si auto ca si filtre de mentinere a unui fluid hidraulic fara impuritati. Filtrele de apa, realizate din site de inox, joaca un rol extrem de important in viata noastra de zi cu zi, deoarece fara acestea nu am mai avea certitudinea ca apa pe care o consumam este una potabila.

 

Tipuri de site inox

Pe piata exista o gama variata de site de inox, pentru intrebauintari cat mai diverse care sa acopere cat mai mult domenii de activitate care sunt disponibile in general pentru a fi achizitionate la sul sau panouri masurate, cu sau fara intindere laterala.

Site de inox cu ochiuri patrate

Astfel de site inox se utilizeaza de obicei pentru sortarea materialelor granulare precum nisip, pietris sau piatra concasta, acestea fiind caracterizate prin mare precizie de separare si durata lunga de exploatare. Avantajele cele mai importante ale acestor produse le reprezinta efectul de uzura redus, precum si randamentul remarcabil pe care il ofera.

 

Site de inox cu ochiuri rectangulare

Se utilizeaza la ciuruirea materialelor granulare pentru ca ofera un randament substantial mai ridicat, fiind recomandate la sortarea materialelor granulare care au dimensiunea granulei apropiata de dimensiunea de separare. De obicei, astfel de produse sunt confectionate din sarma de otel arc cu grad ridicat de rezistenta la uzura, precum si din sarma de otel arc inoxidabil.

 

Site tip harpa

Fie ca e vorba de site harpa cu sarme ondulate orizontal, fie ca e vorba de site cu sarme ondulate vertical, trebuie mentionat faptul ca astfel de produse sunt confectionate intotdeauna din otel de arc sau inox ce trebuie neaparat sa aiba rezistenta ridicata la abraziune. Sunt utilizate pentru sortarea materialelor uscate si umede care sunt greu de separat, cu forme ale particulelor sferice, cubice, plate sau cele in forma de tepi.

Sitele inox de tip harba nu sunt indicate pentru materialele care au forme longitudinale, acestea fiind utilizate de obicei in statii ce proceseaza materiale la inalte (de exeplu, materiale pentru asfalt).

Autor:

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns