Importanta dezvoltarii personale pentru o cariera de succes

20 noiembrie 2017 | Autor: | Posted in Altele

De cele mai multe ori, oamenii au tendinta de a pune pe primul loc cariera, pierzand din vedere aspectele importante care contribuie la succesul fiecaruia. Fie ca este vorba de alegerea unui domeniu de munca sau pur si simplu de explorarea mai multor domenii, trebuie sa avem in vedere care sunt lucrurile de care avem nevoie in momentul in care tintim catre o cariera de succes si de lunga durata.

Intr-adevar, dezvoltarea profesionala este un proces care necesita timp si rabdare, insa factorul care contribuie la aceasta este dezvoltarea personala. Acest tip de dezvoltarea nu este bazat numai pe felul in care aratam sau cat de mult ne-am schimbat din punct de vedere fizic, din contra, dezvoltarea personala se face pe parcursul intregii vietii, momente in care luam decizii, ne asumam anumite lucruri, tindem sa facem greseli si avem capacitatea de a ne implica in proiecte sau evenimente din viata noastra.

Dezvoltarea fiecaruia porneste inca din copilarie, iar felul in care alegem sa o facem depinde intr-o proportie mica si de mediul in care traim, dar in principal de personalitatea noastra. Cultura generala se acumuleaza inca din primii ani de viata, iar pe durata intregii vieti, adaugam informatii diverse care ne ajuta sa ne dezvoltam din punct de vedere personal. Exista situatii in care oamenii au tendinta de a spune ca au ajuns la un nivel maxim al dezvoltarii, insa acest lucru se poate face numai prin auto-evaluare. Trebuie sa iti definesti capacitatile si aptitudinile, astfel incat sa ai o viziune despre tine, ce iti doresti sa devii sau cum poti actiona in anumite situatii.

Cariera este de fapt lucru pe care il alegem sa-l facem toata viata din punct de vedere profesional, cata importanta acordam acelor etape din viata si ce ne dorim sa obtinem. Fiecare dintre noi isi alege un domeniu in care va profesa, iar din punct de vedere al locurilor de munca, suntem intr-o perioada in care avem posibilitatea de a ne desfasura activitatea asa cum dorim.

Exista o legatura stransa intre o cariera si dezvoltarea ta personala ca individ. Un profesionist nu poate fi definit, pur si simplu, acea persoana reuseste ce isi propune prin stabilirea unor obiective realizabile, teluri si aspecte de care trebuie sa tina cont. Cu totii ne dorim sa fim din ce in ce mai buni, iar acest lucru se poate vedea in alegerile si deciziile pe care le luam.
Asadar, in momentul in care ne dorim o cariera de succes, trebuie sa avem in vedere dezvoltarea noastra ca persoana si sa atingem obiectivele stabilite.

Autor:

This author has published 33 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns