Importanta branding-ului in gasirea unui loc de munca

1 mai 2019 | Autor: | Posted in Societate

A trecut demult vremea in care tot ceea ce a trebuit sa faceti pentru a mentine si / sau a construi o reputatie in timp ce utilizati social media a fost sa evitati fotografiile stanjenitoare. Profilurile media au acum un scop mult mai profund.

Potrivit specialistilor HR, trebuie sa te gandesti la tine ca la un brand personal. Profilurile de social media servesc ca o fereastra prin care potentialii angajatori iau nota despre voi, ceea ce inseamna ca trebuie sa fiti atente la ce informatii furnizati, pentru ca in functie de acestea va vor percepe intr-un mod profi sau nu.

Cum fuzionati tu si profilurile tale de Social Media?

Am vazut cu totii povestile angajatilor sau ale candidatilor care, din cauza ca au facut greseli in social media, au fost concediati de la locul de munca. Acest lucru se datoreaza faptului ca angajatorii au inceput sa ia ceea ce face un angajat in timpul sau liber ca o expresie a caracterului si personalitatii sale. Mai mult, profilurile tale de social media sunt o extensie a ta, ceea ce inseamna ca angajatorii doresc sa vada ca esti responsabila si in afara locului de munca.

Crearea unei prezente profesionale pe social media nu inseamna sa uitati cine sunteti! Fiti autentice, impartasiti-va hobby-urile si lucrurile pe care le iubiti, insa fara a posta lucruri care v-ar putea pune intr-o situatie stanjenitoare.

Fii propriul tau brand!

Pentru a incepe, intrebati-va daca profilurile voastre de social media sunt o reflectie adevarata a modului in care doriti ca lumea sa va vada. Arata o varietate de interese care va diferentiaza de ceilalti? Atunci gasiti modalitatile perfecte pentru a le evidentia! Nici brandul nu trebuie sa fie complicat.

Tu esti propriul tau brand, asa ca imbratiseaza acest lucru prin identificarea tuturor lucrurilor pozitive care te determina si le poti posta intr-un mod care are sens pentru mesajul pe care incerci sa-l trimiti.

Potrivit expertilor HR, majoritatea managerilor vor cauta candidati inventivi, versatili si responsabili. De asemenea, este important sa retineti ca, atunci cand un HR acorda atentie profilurilor de social media, acesta cauta mai mult o confirmare a aptitudinilor si a calificarilor voastre decat un motiv sa nu va angajeze.

Faceti-va temele si monitorizati-va!

Pe masura ce te decizi asupra brandului personal, Google va incepe sa inmagazineze o imagine de ansamblu asupra ta. Cauta-ti numele complet si toate variantele numelui utilizate in social media vor fi returnate ca rezultate ale interogarii.

Este din ce in ce mai necesar ca oricand sa aveti un brand personal care sa fuzioneze alaturi de mediile sociale. In timp ce este posibil sa nu aveti nevoie de ele la locul de munca, lipsa sau deteriorarea branding-ului va pot costa o oportunitate. Acordati atentie fotografiilor pe care le publicati, etichetelor si statusurilor; fiecare detaliu conteaza atunci cand vine vorba de brandul personal!

Autor:

This author has published 39 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns