Implant dentar Fast & Fixed

30 iunie 2020 | Autor: | Posted in Sanatate

Tehnicaprotezarii imediate Fast & Fixed este o alternativa la implanturile traditionale. O diferenta semnificativa intre un implant dentar Fast & Fixed si metoda de implantare standard, este capacitatea de a instala implanturi si o punte fixa ​​simultan doar in cateva ore. Daca implantarea se face dimineata, deja seara, vei zambi fericit si poti merge la o cina, folosindu-ti dintii artificiali ca si cum ar fi dintii tai naturali. Implantul dentar Fast & Fixed este ideal pentru pacientii cu pierderea completa sau partiala a dintilor, precum si pentru pacientii care nu au timp de implantarea indelungata. Implantarea intregului maxilar se realizeaza in timpul unei singure vizite. Instalarea unui pod fix se realizeaza pe 4-6 implanturi. In acest caz, nu este necesara o extensie osoasa. Pe implanturi sunt instalate punti temporare pe termen lung, care sunt deja rezistente la stresul masticatoriu in aceeasi zi. 

Pe ce se bazeaza un implant dentar Fast & Fixed? 

Metoda Fast & Fixed (numita si All-on-4) se bazeaza pe doar 4 implanturi care sunt fixate ferm si sigur in maxilar in partea inferioara si 6 implanturi in partea superioara. Pe radacinile dintilor artificiali se fixeaza un pod fix, care poate fi instalati in doar cateva ore. Pacientul va pleca acasa cu dintii fixati in aceeasi ziindiferent daca are nevoie de extractie dentara. Aceasta metoda a fost si este utilizata la pacientii fara dinti si in cazul celor care au pierdut mai multi dinti din cauza  deteriorarii sau a bolilor. Implantul dentar Fast & Fixed este o metoda speciala de a avea dinti imediat. Implanturile dentare speciale fara structura osoasa se instaleaza folosind o tehnica chirurgicala speciala, introducand doua dintre cele patru implanturi dentare intr-un unghi in osul maxilarului. Se utilizeaza structura osoasa existenta, chiar daca osul maxilarului este deja redus semnificativ. Utilizarea implanturilor dentare mai lungi creeaza o suprafata de contact mai mare, pentru o stabilitate maxima.  

Implant dentar Fast & Fixed – Avantaje 

Implantarea are multe avantaje, dintre care unul este refacerea dentitiei, fara a apela la utilizarea dintilor adiacenti. Fiecare metoda are avantajele si dezavantajele sale, iar alegerea metodei de implantare se va face pe baza unui examen clinic si a unor metode suplimentare. Tot mai multi pacienti refuza sa foloseasca structuri amovibile cu fixare pe implanturi si, in aceste cazuri, pacientii se confrunta cu intrebarea ce metode de implantare sa foloseasca. Deoarece utilizarea tehnicii clasice de implantare cu fabricarea ulterioara a structurilor de punte nu este posibila in cazul atrofierii severe a crestei alveolare, este indicata implantarea dentara Fast & Fixed.  

Un avantaj suplimentar al acestei tehnici este posibilitatea implantarii simultane si crearea unei sarcini functionale imediate pe implanturi, sub forma unei structuri de punte temporare. Acest lucru economiseste timpul atat pentru medic, cat si pentru pacient, reducand numarul de interventii la una singura. Fast & Fixed face ca tehnica sa fie atractiva si accesibila pacientilor. In publicatiile mondiale din ultimii 10 ani, exista o multime de dovezi ca implanturile plasate intr-un unghi, sunt solutia cea mai de succes pentru pacientii cu atrofie osoasa. Fast & Fixed este o metoda ce reprezinta o tehnica noua in tratamentul pacientilor cu atrofie a osului alveolar. Aceasta metoda permite imediat restabilirea functiei de mestecat. 

Afla mai multe informatii aici!

Autor:

This author has published 22 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns