Hrana caini uscata sau mancare caini umeda?

7 august 2012 | Autor: | Posted in Animale de companie

Intrebarea din titlu porneste de la mai multe „dispute” iscate intre proprietarii de animale pe de o parte si medicii veterinari de cealalta parte.

Lupta se duce atat pe forumuri, site-uri, dar si in cabinetele veterinare unde fiecare parte cauta atat sa aduca pe masa cat mai multe informatii/justificari, dar si sa apere una dintre cele doua posibilitati.

Pentru crescatorii constienti de importanta hranei pentru animale, care au depasit ideea oarecum fixa ca si cainele poate manca ce mancam noi. Astfel de discutii sunt nu doar pasionante, ci si relevante pentru sanatatea si buna dispozitie a cainelui.

Hrana uscata pentru caini se bucura de cea mai mare atentie, fiind baza mancarii unui caine. Conform studiilor si recomandarilor producatorilor, hrana uscata pentru caini este tot ceea ce companionul are nevoie, asigurandu-i aportul caloric necesar activitatii. Tot din zona recomandarilor vine si ideea suplimentelor nutritive, ca o completare a meselor principale. Aici discutia este diversificata. Unii pun accent pe hrana umeda, considerand-o indeajuns pentru a completa carentele nutrititionale, altii prefera completari punctuale, prin diverse tablete, minerale, vitamine etc. recomandate de medicul veterinar in urma unui control al starii de sanatate al pacientului.

Pana la urma toti pot avea dreptate doar daca discutia despre hrana pentru caini este una neviciata de cutume si daca fiecare crescator intelege cat de importanta este nutritia corecta.

Pe piata exista o bogata varietate de hrana pentru animale, mai mult mancarea pentru caini pare a fi „vedeta” acestei industrii. Avem de la produse low cost pana la gamele superpremium. Diferentele de pret, destul de mari, dintre cele doua extreme, ne arata si calitatea acestor produse.

Sa vrei sa cresti un catelus este un lucru frumos. Inainte de a te apuca de „treaba asta” este bine sa te si uiti putin si prin buzunarele proprii, dar si prin piata, pentru a vedea ce-ti permiti sa-i oferi. Totul pleaca de la informatie. Cu cat suntem mai informati cu atat putem lua cele mai bune decizii.

Si, in momentul in care suntem bine informati, vom putea raspunde corect la intrebarea din titlu, fara a fi nevoie sa facem cine stie ce experimente pe „blana” catelusului. Din clipa in care avem stabilita o dieta pentru animalutul de companie, ne putem orienta si catre un pet shop online. De acolo putem cumpara hrana caini la preturi mai bune, putem beneficia de promotii, dar ne putem bucura si de faptul ca mancarea ne vine direct acasa, la „botu’ calului” 🙂

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comentarii (1)

  1. Persiana Alba

    Hrana superpremium pentru caini si pisici. Mancare pentru animale de cea mai buna calitate, diete veterinare recomandate de medici veterinari din toata lumea. Recomand magazinul petshop online ce apartine societatii Biovet Impex SRL.

Lasă un răspuns