Fii creativ cand alegi solutiile pentru stimularea angajatilor tai

12 august 2015 | Autor: | Posted in Afaceri

Atunci cand vorbim de forta de munca ne referim la cea mai importanta resursa a unei companii si anume oamenii. Astfel, solutiile pentru stimularea angajatilor tai ar trebui sa fie unele bine gandite care sa se muleze pe fiecare tipar de personal.

Oamenii sunt in general greu de gestionat, cu atat mai mult de motivat, intrucat personalitatile sunt diferite asa cum si motivatia se deosebeste de la o persoana la alta.

In primul rand este important in calitate de angajator sa iti cunosti angajatii, sa ii asculti, sa le studiezi comportamentul cat si actiunile si sa incerci sa le oferi ceea ce au nevoie pentru ca acestia sa dea randament si sa se implice cat mai mult in activitatile firmei. De altfel, este de ajuns sa le arati ca stii sa ii asculti. Ei singuri vor sti sa te rasplateasca prin efort si munca.

In ziua de azi, aprecierea verbala sau cea financiara reprezinta doua solutii clasice pentru stimularea angajatilor tai. Dar mai degraba te orientezi spre variante de incurajare, de oferire de feedback in mod constant, spre iesiri in oras, bilete la teatru, vouchere sau training-uri specializate pe ariile de interes.

Pentru ca sunt destul de multe persoane care lucreaza in conditii de stres sau au diverse sarcini ce presupun o munca repetitiva, in calitate de angajator trebuie sa vii mereu cu ceva indeajuns de relaxant sau solicitant. Pe langa variantele mentionate mai sus, alte solutii pentru stimularea angajatilor tai pot fi si sali amenajate special pentru jocuri (playstation, darts, o masa de billiard, o roata a norocului ce poate contine premii spre exemplu) sau spatii de relaxare (spre exemplu o sala cu doua fotolii o masuta cu cea bun si cateva carti sau reviste).

Solutii se pot gasi o mie, insa important este sa ajungi sa te pliezi pe ce e mai important pentru majoritatea angajatilor pentru a obtine efecte pozitive.

Autor:

Pasionat de tot ce tine de SEO, SEM, marketing si promovare in mediul online.

This author has published 10 articles so far.

Lasă un răspuns