Facebook, Instagram si Messenger – o singura aplicatie?

12 februarie 2019 | Autor: | Posted in Software

Exista o multime de discutii si dezbateri pe masura ce incepem un proces lung de inventare a tuturor detaliilor cum va functiona acest lucru.

Dupa schimbari, un utilizator de pe Facebook, de exemplu, va putea trimite un mesaj criptat unei persoane care are doar un cont WhatsApp.

Exista o multime de discutii si dezbateri pe masura ce incepem un proces lung de inventare a tuturor detaliilor cum va functiona acest lucru.

Unii fosti ingineri de securitate din Facebook si un expert in criptare externa au declarat ca planul ar putea fi o veste buna pentru confidentialitatea utilizatorilor, in special prin extinderea criptarii end-to-end.

De exemplu, sunt voci care spun ca aceasta integrare ar putea fi un lucrur bun sim ai usor de gestionat, atat pentru utilizatori, cat si pentru aplicatii.

Cu toate acestea, tehnologia nu ascunde intotdeauna metadatele – informatii despre cine vorbeste cu cine – ceea ce sperie cel mai mult utilizatorii, opinie rezultata in urma unor cercetari cu privire la confidentialitatea datelor.

Orice integrare a metadatelor va permite companiei Facebook sa invete mai multe despre utilizatori, identificand mai suor anumite informatii, cum ar fi numere de telefon si adrese de e-mail, pentru cei care utilizeaza serviciile independent una de cealalta.

Facebook ar putea folosi aceste date pentru a percepe mai mult pentru publicitate si pentru servicii orientate, desi ar trebui sa renunte la anunturi pe baza continutului mesajelor din Messenger si Instagram.

Messenger permite persoanelor straine sa contacteze persoane fara a-si cunoaste numerele de telefon sau sa fie prieteni pe Facebook, ceea ce nu este tocmai sigur, daca ne rezumam la problemele cu conturile copiilor si nu numai.

Sistemele bazate pe numere de telefon au probleme de confidentialitate suplimentare, deoarece guvernele si alte entitati pot obtine cu usurinta informatii despre locatii de la acestea.

Exista surse care afirma ca spera ca Facebook va primi contributia publica din partea expertilor in domeniul terorismului, a ofiterilor pentru protectia copilului, a avocatilor de confidentialitate si a altora si va fi transparent in rationamentul sau atunci cand ia decizii privind informatiile

Parerile sunt impartite asupra acestui success pe care cei de la Facebook il intrevad, desi utilizatorul are ultimul cuvant. Exista persoane care utilizeaza doar WhatsApp sau doar Instragram, iar integrarea celor 3 aplicatii s-ar putea sa nu fie bine primita, asa cum sper acestia.

Va tinem la curent cu ultimele noutati din tehnologie pe acest blog.

Autor:

This author has published 38 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

No CAPTCHA challenge required.