Facebook admite colectarea contactelor de e-mail a peste 1,5 milioane de utilizator fara un acord in prealabil

5 octombrie 2021 | Autor: | Posted in Internet-Online

Facebook a admis accesarea si stocarea contactelor de e-mail de pana la 1,5 milioane de utilizatori fara consimtamantul lor. Platfoma social media a cerut unora dintre noii sai utilizatori sa isi verifice adresa de e-mail prin furnizarea parolei in contul lor de e-mail. Dupa aceasta, contactele utilizatorilor vor fi importate automat.

Raspunzand raportului, un purtator de cuvant al Facebook a declarat ca contactele de e-mail au fost „incarcate neintentionat” ca parte a procesului. Au spus ca aceste contacte nu au fost niciodata distribuite nimanui si ca, compania sterge acum contactele incarcate. Facebook sustine, de asemenea, ca a stabilit „problema principala” care a condus la aceasta problema.

Verificarea prin e-mail este o practica standard pentru serviciile online, dar Facebook a gestionat-o intr-un mod foarte diferit. De obicei, cand va inscrieti la un serviciu nou, vi se solicita sa furnizati o adresa de e-mail, care primeste apoi un e-mail cu un link in el pe care trebuie sa faceti clic manual pentru a verifica daca contul de e-mail va apartine.

 

In schimb, ceea ce a facut Facebook a fost ca utilizatorii sa verifice daca detin un cont de e-mail prin predarea parolei lor pe Facebook. „Pentru a continua sa utilizati Facebook, va trebui sa confirmati adresa dvs. de e-mail” cititi pagina care solicita parola de e-mail a unui utilizator.

Inainte de mai 2016, Facebook va incarca in continuare persoanele de contact ale unui utilizator daca au furnizat parola contului lor de e-mail. Cu toate acestea, in acea luna, Facebook a sters mesajul care ia informat pe utilizatori ca aceasta incarcare urma sa aiba loc, dar nu a oprit incarcarea de pe urma.

Printr-o imprimare redusa afisata sub caseta de parola, Facebook a sustinut ca nu va stoca parola introdusa ca parte a acestui proces. Cu toate acestea, reteaua sociala, care nu are ofiter de securitate sef din august anul trecut, a avut anterior probleme cu respectarea obligatiilor de securitate.

Luna trecuta, s-a constatat ca platforma a stocat sute de milioane de parole in text simplu, iar in trecut s-au folosit si numere de telefon furnizate in scopuri de verificare a securitatii pentru a viza utilizatorii cu reclame.

Facebook a anuntat ca notifica pe cineva ale carui contacte au fost incarcate la serviciu in zilele urmatoare.

Va tinem la curent cu informatii utile despre aceasta platforma de Social Media care are cei mai multi utilizatori activi pe zi, pe acest site.

Autor:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns