Dinţi ficşi la clinica Dental Privilege

8 iulie 2021 | Autor: | Posted in Sanatate

Implantarea dentară cu dinți ficși este o modalitate eficientă de a înlocui dinții lipsă sau pierduți complet și este o tehnică de implantare a unei rădăcini artificiale dintr-un aliaj special pe bază de titan în osul maxilarului superior sau inferior. Este important să știi că eficacitatea rezultatului final este influențată de calitatea implantului în sine și de experiența implantologului.

Avantajele protezelor pe implanturi

Tratamentul se concentrează în întregime pe dintele lipsă. Implantarea cu dinți ficși și instalarea unei coroane temporare imediat după extracția dinților, se face conform instrucțiunilor medicului. Implantul dentar cu dinți ficși înseamnă înlocuirea defectelor dentare de orice tip. Introducerea implantului în os previne atrofierea acestuia în zona dintelui lipsă. Există două metode de implantare dentară: în două etape (întârziată) și într-o etapă (imediată) cu dinți ficși. Opțiunea în două etape se aplică după două sau mai multe luni de la data operației de extracție a dinților. După gravarea implantului, după 2-3 luni pe maxilarul inferior și 3-4 luni pe maxilarul superior, se efectuează proteze: se pune o coroană pe rădăcina artificială (implant) sau se instalează o punte.

Cu metoda într-o etapă, implantul este instalat imediat după extracția dinților; există o opțiune pentru a rezolva complet problema într-o singură vizită. Se instalează implantul, se fixează bontul pe acesta (partea supragingivală a implantului) și se instalează o coroană temporară în culoarea restului dinților. O astfel de implantare se numește implantare dentară cu dinți ficși. Dacă condițiile anatomice din cavitatea bucală permit alegerea acestei metode, experții o recomandă pacienților ca fiind cea mai puțin traumatică, mai confortabilă din punct de vedere psihologic și care permite gingiilor să se formeze în jurul coroanei, după cum este necesar.

Implantarea „dinţilor într-o zi” sau tehnica cu dinți ficși

Tehnica permite instalarea implanturilor în absența completă a dinților și imediat după îndepărtarea lor, totul făcându-se ​​în decurs de o zi. Pacienții primesc dinți ficși chiar dacă există un volum osos insuficient pentru implantologia „tradițională”. Esența tehnicii este utilizarea implanturilor speciale, instalarea lor într-o anumită succesiune și într-un anumit unghi. Această tehnică permite utilizarea volumului osos existent fără operațiuni suplimentare de restaurare osoasă.  Pentru această tehnică, este suficient să se instaleze 4 implanturi pe maxilarul inferior și 6 pe partea superioară.

Implantarea dentară la Dental Privilege

Implantarea dentară cu dinți ficși a  înlocuit protezele, în care era necesar să sacrifici dinții adiacenți, să-i măcini și să îi acoperi cu coroane, apoi sarcina era distribuită pe dinții măcinați pentru dintele lipsă, ceea ce în viitor ducea la supraîncărcarea lor.

Cum are loc implantarea?

În realitate, nu este implantat întregul dinte, ci un implant metalic  care înlocuiește rădăcina pierdută a dintelui și este baza viitoarei coroane. După implantare, țesutul osos crește până la implant (durează aproximativ 3-4 luni). Lângă  implant este instalată o coroană, care se realizează individual. După instalare, coroana arată identic cu dinții vii, și acest efect poate fi realizat prin materiale moderne și, nu în ultimul rând, de înaltă calitate.

În zilele noastre, multe clinici dentare mari   folosesc implantarea. Clinica stomatologică Dental Privilege  este un centru dentar modern multidisciplinar cu echipamente moderne și profesionale.

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre aceasta tehnica va rugam sa accesati link-ul urmator.

Autor:

This author has published 47 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns