Despre sistemele de planificare

15 decembrie 2012 | Autor: | Posted in Comunicate de Presa

Încă din anii 1960, firmele folosesc sisteme de planificare mai mult sau mai puțin complexe pentru a-și administra resursele și informațiile într-un singur loc, accesibile pentru un întreg colectiv.

În principiu, aceste sisteme erau folosite pentru asistarea procesului de producție.

În 1990, când a început dezvoltarea explosivă a tehnologiei, s-a modificat și acest sistem, cerințele firmelor fiind un sistem centralizat de colectare a informațiilor, scopul acestor informații centralizate fiind planificarea resurselor unei înterprinderi.

Astăzi, sistemele de planificare a resurselor întreprinderii sunt mult mai sofisticate, totodată fiind și mai accesibile firmelor private. Pentru că există o diversitate mare a sistemelor ERP, firmele își pot alege sistemul în funcție de nevoi: domeniul în care activează firma, interfață grafică, locație sau în funcție de numărul punctelor de lucru. În aceste sisteme firmele își pot gestiona stocurile, pot emite acte cum ar fi contracte, facturi, proforme, chitanțe sau chiar și bonuri fiscale prin conectarea softului la o casă de marcat. Își pot ține o evidență a angajaților, salarii, zile de naștere, atribuții și orice ține de organizarea unei firme.

Deși sistemele ERP pot fi folosite într-un număr nelimitat de moduri, scopul sistemului este pentru planificarea producției, gestiunea stocurilor, a încasărilor, a furnizorilor, contabilitate și rapoarte sau analize.

Scopul sistemului ERP într-o firmă este clar: administrarea eficientă a acesteia(gestiune, stocuri, evidențe angajați, etc) într-un timp cât mai scurt posibil fără a periclita dezvoltarea sau buna funcționare a firmei.

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns