Despre iluminarea artificiala cu LED – Beneficii si oportunitati

11 februarie 2018 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Iluminarea artificiala cu surse de lumina cu led este in prezent cea mai convenabila solutie pe care o puteti adopta in mediul rezidential, dar si in spatiile care deservesc anumite activitati comerciale sau pentru servicii catre populatie.

LED-ul in sine este o componenta electronica care are insa particularitati ce au fost exploatate de inginerii ce proiecteaza surse pentru iluminatul articifial. Este remarcabil ca o piesa atat de mica poate in anumite conditii de aplicare a tensiunii electrice sa furnizeze lumina cu un consum extrem de redus. Mai mult decat atat, LED-ul poate fi in asa fel pus in circuitul unui bec cu led incat culoarea luminii emise sa fie in gama alb cald, alb natural sau alb rece.

Fiecare dintre aceste nuante de lumina artificiala sunt definite ca „temperatura de culoare” si in functie de necesarul iluminarii pentru anumite activitati se vor alege in consecinta becuri cu led lumina alb rece sau becuri cu led lumina alb cald.

Producatorii au mers dincolo de simpla producere de becuri ce led pentru ca potentialul acestei piese electronice este foarte mare. Sunt astazi realizate corpuri de iluminat de tip proiectoare led pentru furnizarea unei cantitati foarte mari de lumina artificiala, dar si benzi cu led-uri pentru iluminarea decorativa. In egala masura veti fi cel putin atrasi de noua gama de becuri Edison al caror filament cu totul special se bazeaza tot pe o serie speciala de LED-uri ce pot fi asamblate in forme artistice.

Indiferent pentru ce utilizare veti monta unul dintre produsele din gama de iluminat led, cu siguranta va veti fi incantati sa aflati ca valoarea facturii cu energia electrica consumata va scadea simtitor.

Pentru cea mai simpla exemplificare va aratam ca un bec clasic cu filament incandescent care avea inscrisa o valoare de consum de 100W si o putere de iluminare de cel mult 1000 de lumeni, poate fi inlocuit in prezent cu un bec led 13W cu o putere de iluminare de cel putin 1300 de lumeni. Diferenta de consum este evidenta, iar beneficiul in privinta iluminarii va fi mai mult decat convenabil.

Prin urmare nu va ramane decat sa alegeti fie becuri cu led din noua gama de produse, fie oricare alte produse din oferta de iluminare led, insa daca tot porniti pe acest drum cautati sa comandati sau sa cumparati direct aceste produse dintr-un magazin specializat.

Autor:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns