Descoperiti aici detalii tehnice despre teava rectangulara

9 decembrie 2017 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Printre materiale de constructie isi gaseste locul si teava rectangulara. Una dintre caracteristicile care o scot in evidenta este forma tubulara specifica a acesteia. Astfel ca tevile rectangulare se deosebesc de acele tevi ce se gasesc sub forma circulara. Forma acesteia ii mai confera un nume acestui material, si anume profil patrat.

Este foarte des intalnita in structurile metalice deoarece este un material foarte rezistent care are capacitatea de a rezista la presiuni foarte mari. In functie de necesitatile proiectului, teava rectangulara poate fi achizitionata sub diferite grosimi.

Unde se poate intalni teava rectangulara?

E important de stiut ca se poate achizitiona teava rectangulara la preturi accesibile mai multor categorii de consumatori. Si in functie de nevoiele clientului aceasta poate fi integrata intr-o varietate de proiecte precum:

 • Proiecte ce au o amploare mare;
 • In industria agricola;
 • In infrastructura;
 • Ca parte a proiectelor individuale ce au dimensiuni mici;
 • Poate fi folosita ca si suport pentru rafturi, garduri din plase, rame, etc.;

Duritatea de care dispune teava rectangulara o face potrivita intr-o gama foarte variata de proiecte, fiind foarte apreciata de catre specialistii in domeniul constructiilor.

Ce proprietatii se mai intalnesc la teava rectangulara?

Pe langa calitatile mentionate mai sus, acest tip de teava mai prezinta o serie de alte proprietati. Asadar poate fi cu usurinta diferentiata de celelalte tipuri de teava. Una dintre cele mai importante proprietati ale acesteia este ca are o rezistenta foarte crescuta. Asadar pretul pe care il are teava rectangulara este unul potrivit, deoarece si calitatea acesteia este foarte crescuta.

teava rectangulara

Cand este folosita pentru proiectele de exterior, aceasta le confera acestora o buna stabilitate si duritate. Spre exemplu, de alte tipuri de tevi, aceasta are un mare avantaj cand este montata pe suprafete plane deoarece un necesita suport exterior pentru a putea fi montata cu usurinta de catre constructori.

O fixare excelente se poate realiza cu usurinta doar prin simpla prindere directa a materialului pe suport. Dar mai exista cateva motive pentru care teava rectangulara a ajuns sa fie atat de folosita:

 • Este o buna investitie pentru consumator deoarece are o durata de viata destul de crescuta;
 • Avand o suprafata foarte neteda, poate fi folosita in diferite circunstante. De asemenea, suprafata neteda ii confera si un aspect placut din punct de vedere estetic;
  Un exista riscuri de deformare – chiar si in conditii exterioare vitrege, un exista posibilitatea ca acest material sa se deformeze;
 • Este un material versatil – deoarece are o lista lunga de proprietati diverse, acest tip de teava poate fi folosita intr.-o gama foarte larga de proiecte;
 • Prezinta un raport calitate-pret excelent – fiind accesibila unei game mari de consumatori.

Autor:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns